Obávam sa buducnosti

Príspevok v téme: Obávam sa buducnosti
Bojimsaa

Dobry den, moj problem je taky, ze kazdy den sa zameriavam a zamyslam sa nad buducnostou ako to raz bude, ci budem stastna ci nie, ci mi vidu moje sny..no strasne sa bojim ze si tie sny nesplnim a budem cely zivot nespokojna a nestastna a neustale na nieco cakat ako teraz...

nezijem pre pritomnost ale iba pre buducnost...a strasne sa jej bojim. V skole nemam vobec dobre znamky a obavam sa ci tento polrok vobec prejdem. Som druhacka na obchodnej akademii, no v tejto skole nevidim ziadnu perspektivu. Rodicia mi vkuse hovoria, ze ked vydem skolu oni ma zivit nebudu, alebo ze skoncim ako upratovacka. To iste nepriamo mi hovoria vsetci, strasne ma podcenuju a neveria mi ze nedosiahnem to po com tuzim, ze zivot bude ubohy. Ale ja taky zivot nechcem :( Rodicia ma dost rozmaznali a som zvyknuta, ze vzdy dostanem to co chcem. Mam vsetko co by k statiu stacilo nadstardnemu dievcatu no aj tak niesom stastna a nieco mi chyba no neviem co...uz ma nic nebavi skoro..

Co mam robit aby som bola stastna?

Lolitka

A co je na tom, ze maturita je pre niekoho uspech?? preco ten posmech?? clovek sa predsa o nieco snazil, venoval tomu svoj cas, zalezalo mu na tom a ked sa mu to podarilo, tak je to prenho uspech, je to snad prirodzeny pocit, nie?? to neznamena, ze ked dosiahol tento ciel (maturitu), tak uz nema ziadny dalsi alebo vyssi.

Bojimsa - kedze si este na skole, tak asi najlepsie by bolo naozaj skusit sa lepsie ucit a nie ze rodicom nieco dokazat, ako ti tu radili, ale hlavne sebe ;) ale to ukazanie rodicom moze byt tiez dobra motivacia, uznavam ;) nie je od nich pekne ze ta ponizuju a podcenuju, skor by ta mali podporit alebo ukazat ti spravnu cestu ako nieco dosiahnut - alebo sa s nimi o tomto celom otvorene porozpravaj a povedz im, ze ti svojim pristupom zrovna velmi nepomahaju a ze ty by si ich pomoc mozno aj potrebovala. no ak by si podporu v rodicch predsa len nenasla, musis to skusit sama, alebo s pomocou niekoho zo skoly, ci uz spoluziakov alebo ucitelov. a neupinaj sa tolko na tu buducnost, na co ju riesis? :) aj tak do nej nevidis, nevies co ta caka, tzn. ze nevies teraz vedome ovplyvnit veci, o ktorych ani nevies ci sa (ne)stanu. zameraj sa na to, co je TERAZ a co ovplyvnit vedome mozes. takto sa budes postupne dostavat k svojej buducnosti a bude taka, akou ju chces mat. lebo ked si teraz veci zariadis tak ako ich chces mat, stane takou aj tvoja budunost ;) ked vies ake mas sny, tak si ich postupne buduj a nemysli na to ze to mozno nevyjde. ta moznost tu samozrejme vzdy je, ale neupinaj sa na nu. skus sa riadit tym, co mi raz davno povedal kamarat:

Pocitaj s najhorsim, ale dufaj v najlepsie.

Je na tom kus pravdy, co povies?? ;) tak to nerob naopak :) drzim palce

ja-pusate

tak ja viem ze pre normalneho psychicky zdraveho cloveka je maturita skoro samozrejmost ale ja niesom psychicky zdrava a skolu som chcela najprv vzdat uplne koli sikane a problemom s ucenim.bolo pre mna tazke vratit sa tam po 2 rokoch a dokoncit to, a hlavne ked si vsetci zo mna robili srandu ze nemam sancu,ked som to nedala pred 2 rokmi teraz je to zu marne a podobne

Prezyvka55

tak neviem lebo maturitu spravili aj taky co sa neucili vacsinou kto nic nevedel tak mu daju tu 3/4ku .. bolo plno takych co pocas skolskeho roka flakali a za ten tyzden sa naucili vsetko a dali to na 1/2. takze az taky problem maturita nie je :D
hlavne ked prides do roboty kde potrebujes nasavat nove vedomosti a ucit sa 1000 stranove knihy za tyzden. V pondelok zacnes a v piatok poobede robis certifikaciu :D

kabel

je jedno, ci vsetko zabudnes, naucit sa to musis tak ci tak, ale maturita je nic...vsak pomaly kazdy treti clovek ma dnes VS (i ked su tie VS vacsinou uplne smiesne a zbytocne)

ja-pusate

kabel
pre niekoho kto sa vratil po 2rocnom preruseni studia do skoly a uz vsetko zabudol a vsetci mu vraveli ze nema sancu, je to velky uspech!

ja-pusate

nerobte si srandu,to vobec nieje na smiech!!!
bojimsaa
presne to som prezivala na gympli,otec ma tiez podcenoval ze ani nezmaturujem ze na to nemam ale treba prave take komentare premenit na motivaciu,ja som si povedalöa zhe mu ukazem a zmaturujem a uvidi ze ma podcenil a presne to sa aj stalo, a prave preto sa zatni a bojuj za svoje sny,stoji to za to zu len pre ten pohlad na tie udivene xichty ze ,,cooozee?ty si to dokazala,sorry podcenil som ta,,uvidis ze ked sa postavis na vlastne a zvladnes to budu ta obdivovat a budes stastna.