S priateľkou sme začali žiť sexuálne asi po roku vzťahu. Samozrejme, že to bolo s kondómom. Užívali sme si x mesiacov, až nám raz kondom praskol (našťastie som si to všimol predtým, ako som sa urobil) hneď sme to riešili, a kúpili sme tabletku PO. Dali sme si pár týždňov pauzu, a po tom sme sa zase rozhodli skúsiť to s kondómom, no ten zase praskol (našťastie som si to zase všimol včas) ale našťastie, tentoraz sa to zaobišlo aj bez "núdzovej tabletky". Netuším či robím niekde ja chybu, pri použití kondómu...
Kedže sme si pár mesiacov krásne užívali, a zrazu 2x po sebe praskne.
Pekne sme sa porozprávali s partnerkou, že aj keď to nie veľmi chcem, tak bude asi lepšie, ak zajde ku gynekológovi, a začne užívať HAK, predsa je to lepšie, ako keby sme v mladom veku mali mať potomka.
Tak nakoniec si bola u gynekológa predpísať jej vôbec prvú antikoncepciu. Príbalový letáčik bol samozrejme prečítaný, ale keďže pre nás oboch je to čosi nové, tak mam pár otázok, ktoré v letáčiku nenajdeme.
Pri správnom užívani je HAK účinnosť vysoká, to znamená, že kondom nemusíme používať, ale môžem sa do nej aj urobiť? aj ak je to jej prvá antikoncepcia?
Začala ju brať tak ako jej to gynekológ nariadil..myslím 1 alebo 2 deň menštruácie