Môže antikoncepcia spôsobovať zápchu?

Príspevok v téme: Môže antikoncepcia spôsobovať zápchu?
lavazza11

Môže alebo nie? Som alergická na mliečnu bielkovinu (kazeín). Čítala som, že každá antikoncepcia obsahuje laktózu, či to s tým nemá súvis. Lebo tieto problémy mi začali cca 3-6 mesiacov po začatí užívania HAK. Chodím vkuse po gastroenterológoch, bola som na rektoskopii, nič mi nezistili, dávajú mi stále tie isté rady, ktoré dodržiavam a stav sa mi nijak nezlepšuje (iba keď vypijem čaj zo senn - nepijem ho často len v úplne krajných nutných prípadoch). Má niekto takýto problem tiež? Alebo stretli ste sa s tým, či je možné že antikoncepcia to ovplyvní?

lavazza11

Bola som minulý týžden na krvi kvôli iným problémom a robili mi aj test na zápal v krvi, ktorý sa nepotvrdil, tak zápalom to nebude. Stravujem sa zdravo, cvičím a venujem sa fitnessu, takže tak nejak. Vyskúšala som všetky rady od gastroenterológa, no stav sa mi nikdy radikálne nezmenil, keď už, len chvíľkovo.

odpovedam

+ este mozno by s ohladom na mozny zapal v tele stalo za to spravit sedimentaciu krvi a kultivcie (nos, hrdlo, posva).

ebi77

ja len doplním k tomu čo bolo podomňou písané
akné môže byť aj znakom nejakého zápalu v tele.. napr. zahnisaných mandlí, vačok pod zubom a mnoho iných zápalov
často pri infekciách helicobacter pylori býva prítomné akné

tak isto nevyvážená strava plná jednoduchých cukrov vie rozkolísať hormonálnu sústavu a spôsobiť akné

odpovedam

Akne je signalom, ze nemas v poriadku hormonalnu sustavu. Takisto zeny, co maju vyssie percento telesneho tuku nemaju v poriadku hormonalnu sustavu. Takze sa zameraj na vhodnu stravu s dostatocnym mnozstvom dobrych tukov - prave tie upravuju hormony. Okrem toho samozrejmne vynechat tzv. zle tuky, zbytocne sacharidy a pod. Takze skus ist na to stravou. Akne je len dosledkom, treba hladat pricinu. Gynekolog by ti v ramci preventivny mal spravit hormonalny profil, opytaj sa na to. Hoci ked uzivas HAK, tak netusim, ci to bude mozne. Opytaj sa.

lavazza11

Nie som v puberte. V puberte som si uzila s akne svoje a po nasadeni hak sa mi stav zlepsil. Ale neviem co mam robit bojim sa zhorsenia.

odpovedam

Presne tak. Po vysadeni sa akne vrati, HAK je len okamzita pomoc, ale nie trvala. Ja som akne nemala. Uzivala som HAK s miernym anti-akne ucinkom a po vysadeni som sa akne 9 mesiacov nevedela zbavit. Robili sa mi aj na takych miestach ako su ramena, hrudnik, brucho, stehna... nikdy viac. patrali tvoji lekari po pricinach akne? Ak si v puberte, tak je akne normalne a nerozumiem, preco sa ho kazdy snazi tak strasne vytlacit. Ja som si svoje s akne v puberte "uzila", no cistila som si plet a samo to potom zmizlo.

ebi77

hak diane35, minerva a iné generiká akné neliečia, len utlmia a po vysadení hak sa akné vracia, často v ťažšej forme

lavazza11

Ved to ze bojim sa vysadit nakolko jeden z dolezitych dovodov preco ju beriem je akne (mam hak priamo na liecbu akne) a bojim sa ze sa mi to vrati a zas stratim aj to najmensie sebavedomie :-(

ebi777

hak je poriadne svinstvo, nečudovala by som sa vôbec, keby také čosi spôsobovala,
skús vysadiť a uvidíš, či sa ti tvoj problém zlepší