ahojte,citala som taky zaujimavy clanok www.vladozlatos.com o ,,tukovom metabolizme,, ale neviem co si mam o Tom mysliet,znie to pracsivo a na druhej strane absurdne.
co si o Tom myslite vy?? mam s tym zacat?pomoze mi to zbavit sa nadvahy? dakujem za nazory
Tukovy metabolizmus - je to fakt pravda?
Vitavi ako dlho si na makrobiotike? A jes aj nieco v surovom stave? Kolko %? Dik
Ryžu jedz natural domäkka uvarenú i cestoviny celozrnné. Dokonale ťa zasýtia, netvoria jojo efekt a dodajú ti i B vitamíny, takže nebudeš mať chute na sladkosti a zbavíš sa nepokoja.
Bielkovín potrebuješ malé množstvo, dodajú ti ich strukoviny, ryby a obilniny neobrusované.
Pestrosť zabezpečujú okrem obilnín i zeleniny, je ich veľa druhov a obsahujú veľa minerálov, ktoré sú nositeľmi pestrosti.
Takto zostavený jedálniček obsahuje všetko čo potrebuješ a v potrebných množstvách.
2 v pocitaj kalorie to je overena cesta... nejake vitarianstvo je skor cesta do hrobu alebo minimalne sa budes musiet stravovat pomaly podla tabuliek aby ti to neublizilo...
ziadne mäso ani zemiaky,ryzu,vajcia,cestoviny pecivo nic take?:(
to mam vazne jest len ovocie a zeleninu a orechy a nic ine,ved to neni pestrenniesu v Tom bielkoviny a z toho sa nenajem a budem mat jojo efekt:(
Jedz stravu s dostatočným obsahom vlákniny.
Jedz dostatok zeleniny, asi 30-40 %, z toho 1/3 kvasenej alebo surovej, 50 % obilniny /domäkka uvarené/, ktoré obsahujú vlákninu, a zbytok tuky vo forme semienok alebo panenský olej v množstve asi 1 lyžicu denne, trochu strukovín, rýb, ochucovadlá.
Budeš nasýtená, štíhla, spokojná a zdravá.
Nebudú ťa otravovať rôzne chute na jedlo , časom získaš sviežosť a optimizmus, radosť z pohybu.
Na dobrú činnosť pečene a žlčníka /u teba žlčovodu/ jedávaj zelené vňate a kvasené zeleniny, kyslé chute vôbec.
Gofruit, , to je dobra rada, ale ja by som sa tych orechov az natolko nebal, totiz nie je kaloria ako kaloria, a uz viacero vyskumov zistilo, ze oleje z orechov natolko neprispievaju k naberaniu vahy, ako kalorie zo sacharidov, najma jemnych muk.
A odporucam doplnit jod a selen, lebo naberanie vahy je casto zo znizenej funkcie stitnej zlazy, ktoru lekari nevedia z krvi velmi casto zistit. Podla mojich lekarskych zdrojov v USA az 60% zien ma znizenu funkciu stitnej zlazy a niektore aj nadoblickovej a to vedie k znizenej energii a tlstnutiu.
Prejdi napr na surovu stravu. Cisto ovocie zelenina a trosilinku orechov obcas. Z toho tak krasne schudnes a mavuse budes zdrava.
antiana
a aka dieta bzw stravovanie je pre mna vhodne aby som schudla ked nemam zlcnik?
pre ja-pusate
táto diéta určite nie je pre teba keďže nemáš žlčník, je to nebezpečné!!!