Ahojte. Mám 17 rokov a môj problém je, že ma deptá rodina. Ak chcem ísť niekam von, vždy sa nájde spôsob ako mi to mama s ocom skomplikujú. Buď si musím upratať predtým,než idem von...proste nikdy mi nedovolia úplne to čo chcem. Neveim asi sa o mňa boja ale preháňajú to strašne. Okrem toho mám slabú slovnú zásobu a hanbím sa v poslednom čase komunikovať s ľuďmy...Ako mám veľa kamarátov aj super priateľku ale cítim sa ako nejaký asociál...
Ako to mám zmeniť?
Deptá ma rodina
to co si uviedol mi príde uplne normálne, a súhlasím so vsetkými príspevkami. uprac dom skor nez ti to povedia, vyhnes sa komplikaciam a este ich aj prekvapis. navar veceru a mozno ti aj predlzia vecierku. oprav rozbity stolik a tatko ti prida nejake eura. sam, bez toho aby ti niekto nieco musel povedat. prejav iniciativnost a zodpovednost.
:) niekto je pekne rozmaznany.
Rodicia ta chcu naucit, ze ak nieco chces, musis pre to nieco aj urobit. A slovna zasoba? Ako pisu ostatni. Citaj. Alebo este lepsie: uc sa. Kup si odborne knihy z oblasti, co ta zaujima a popri citani sa aj uc. Ziskas slovnu zasobu z tej oblasti, co je vzdy super vec :)
byvas pod jednou strechou s rodicmi, tak je jasne, ze musis respektovat ich volu..
a sorry, ale to je taky problem si najprv upratat izbu? mas 17 rokov, nie 10! tak si to uvedom :)
na zlepsenie slovnej zasoby tiez ako lilyiankaa odporucam vela vela citat..
a problem s komunikaciou vyriesis asi len tak, ze to budes pomalicky trenovat, cize komunikovat, hlavne sa neuzatvarat do seba..
ja som v tvojom príspevku žiadne deptanie zo strany tvojich rodičov nepostrehla ..to, že chcú, aby si si upratala je podľa mňa úplne normálne, veď to urob sama od seba a nemusíš to počúvať od nich ... ohľadom tvojej slabej slovnej zásoby, viacej čítaj, knihy, časopisy....