Prosím Vás nevedel by mi niekto pomôcť čo pomáha, ako zastaviť ustupovanie ďasien? Bola som s tým dva krát u zubára, povedal mi, že mám používať paradontax a ako si mám čistiť zuby. Potom, že sa nemusím ničoho báť. Na dvoch zuboch mám dosť ustupené ďasno a na pár sa mi to začína robiť. Ďasná mi nekrvácajú, umývam si ich tri krát denne, vyplachujem ústnou vodou bez alkoholu, používam aj herbadent vodičku, vyplachujem si šalviovým čajom. Kúpila som si aj OraMD, pomohlo to niekomu? Prosím poraďte.
Ústup ďasien
Ja som mala tiež taky problém v podstate ešte mám, ale už nie taky... na horných zuboch sa mi začali odťahovať dasna, mala som ich červene zapalené a citila som na nich take teplo počas dna, akoby mi tam niečo brunilo, čiže jasný zápal... bala som sa že mam začínajúcu paradentozu, tak som bola pri hygieničke a ta mi povedala, že nemam žiadny veľký zápal a že tie dasna su len podraždené, nemam sa sustrediť len na umyvanie zubov ale aj na masírovanie dasien kefkou..
K tomu som si usta vyplachovala šalviou,mätou a prasličkou, začala som brať vit. C, a používam bylinkovú pastu.
Toto mi pomohlo.
ahoj Majka!
ja s tym mam tiez problem. vyzera to tak, ze nik nepomoze. mne sa to zacalo zhorsovat posledneho pol roka, zrejme vdaka silnemu mechan cisteniu kefkou a paste bio repair. nechapem, preco ju ti netovi zubari tak propaguju, ked skodi dasnam a sposobuje ich ubytok
zabralo ti an to uz nieco? porad