Nizky cukor v noci

mary77

Dobrý večer, glykémie už sú OK?
Včera som spomínala edukáciu - myslela som to hlavne tak, že okrem toho, že lekár určí diétny a pohybový režim, vysvetlí pri akých hodnotách a v akých situáciach si diabetik sám môže (musí) regulovať dávky inzulínu.
Doporučujem prečítať si knihu Abeceda diabetu (Jan Lebl a kol.) - je v nej veľa vecí veľmi dobre vysvetlených.

mary77

Pri hypo treba skombinovať rýchle sacharidy - čaj s cukrom, cola (nie light)a následne ešte zjesť niečo s nižším glykemickým indexom (pečivo, ovocie). Dôležité je tiež nečakať a hypoglyk. riešiť hneď.
Ešte by som poznamenala, že keďže nie som diabetológ,nemusí byť spoľahlivé radiť takto cez fórum.
V pondelok, keď pôjdeš za diabetológom popýtaj sa na nejaké možnosti edukácie.

mary77

Nie, nízka glykémia môže byť nebezpečná hlavne v noci. Vhodná je kombinácia zníženia dávky inz.,pridania jedla a častejšieho preverenia glykémie. Zmenené dávky inzulínu a výsledky glykémii konzultuj v pondelok s diabetológom a on poradí čo ďalej.

devo

Uz mi diabetolog 2 krat znizoval davku inzilinu teraz je vikend a stale mam v noci hypo. Takze mam vydrzat az do pondelka a prekonzultovat to s diabetologom ?

odpovedám

Istotu,že v noci nenastane hypoglykemia budete mať, keď večer nebudete pichať inzulin.Moja mama mala ten isty problem.Boli sme v strese, lebo raz v noci skoro umrela.Teraz je bez večernej davky inz.Dokonca sa jej zlepšil stav,na večeru malo jedava.

mary77

Dobrý deň, gly. 3,2 je dosť nízka.Skús znížiť inzulín + pridať jedlo na večeru. V noci si glykémiu prekontroluj, aby si zistil, aký efekt mali zmeny.
Nočné hypoglykémie bývajú veľmi často v dôsledku zvýšeného pohybu v priebehu dňa, tých faktorov je tam viac...Rozhodne odporúčam poradiť sa s diabetológom a zmeny dávok prekonzultovať. (U novozistených pacientov môže nastať remisia, čo si vyžaduje aj následné výraznejšie zmeny dávok.)