Paranoidná a schizoidná osobnosť?

Príspevok v téme: Paranoidná a schizoidná osobnosť?
Rost

Zdravím.Nevedel by mi prosím niekto vysvetliť čo to znamená ak mi psychológ diagnostikoval schizoidnú a paranoidnú osobnosť ( nie poruchy )a následne psychiater schizoidnú poruchu ?

Ale ja sám seba vnímam skôr ako extroverta ( ale nie moc silného ) a aj ľudia z okolia ma opisujú ako spoločenského a komunikatívneho príjemne vystupujúceho.

Nedokážem byť viac ako 2 dni sám doma jednoducho musím stále chodiť von inak sa cítim zle obyčajne 2-3 niekedy aj viackrát do týždňa.
Ak mám náhodou deň kedy chcem byť radšej sám volný čas často trávim takisto v spoločnosti...napríklad čitáním v čajovni alebo večerou v reštaurácií.Dobre sa cítim ak su okolo mňa druhí ľudia.
Poznám okolo 100 ľudí a z toho asi s 25 aktívne udržujem kvalitné priateľstvo.Neviem posúdiť či je to málo alebo veľa.Kamaŕatov mám už od školky.

Vyskúšal som viacero psychológov a zatiaľ mi tvrdili že som uzavretý a introvertný ,precitlivelý a preto mám depresie a že problém bola psychóza.Dôvod návštevy bola silná depresia ( naraz som mal školské,rodinné problémy a bolo toho na mňa moc a kamaráti ani rodina nedokázali pomôcť ).Depresiu mi ale nikto nepotvrdil v diagnóze.Ja si ale stále myslím že problém je depresia.

Vytvorilo mi to zmätok v hlave a neviem čo si mám o sebe myslieť.Som introvert alebo nie ? Neviem či si mám priznať to ćo mi tvrdia odborníci a nejako na tom pracovať alebo ešte skúšat iných odnorníkov.Neviem s kým a ako ďalej postupovať.

Ako / kam ďalej ak mi pretrvávajú viaceré problémy naraz a cítim sa depresívne a uź niekedy rozmýšlam aj nad samovraždou ?

ďakujem