ahojte..pred 3dnami sa mi pod okom, na cele a na lavom lici vyhodilo nieco, co je cervene a svrbi ma to :(((
dnes som bola u koznej a ona povedala,ze je to od silneho slnka..
ale mne a mamine sa to akosi nezda!!!
ved nikdy som nic predtym take nemala..
nemate s tym niekto skusenosti???
dala mi vodicku a krem na "ocny"ekzem..
Ekzem na tvari
csoko, dlhodoba aplikacia Elocomu na tvar je uplne zla. V prvom rade treba zistit, CIM vlastne trpis. Elocom je kortikoidna hormonalna mast, ktora potlaca prejavy zapalu, ale nelieci jeho pricinu. Preto sa tvoje ochorenie iba tlmi, ale v konecnom dosledku si skodis, pretoze dlhodoba a pravidelna aplikacia kortikoidov na tvar vedie k atrofii koze (jej stencovaniu), k porucham hojenia ran, sekundarnym infekciam a podobne.
Ale kedze tu nie je tebou uvedena ziadna diagnoza, tak sa k tomu nedokazem nijako postavit.
Presne ako pises...ja s tym bojujem uz od leta. Najprv exem pod jednym okom.potom pod druhym a svrbive celo.flaky. Vraj asi plesen.Vybrala som kortikoidy..lieky na plesne..bolo ok. Vratilo sa..znova mi dnes lekarka lieky na plesen. A mam problemy zubne. Dnes sa hadam na nieco prislo...vyteka mi krv z otvoreneho zuba. Dufam..ze ma to zbavi tej velkej bolesti. Snad..ze to moze mat suvis zo zubami. Ja verim..ze uz to bude lepsie..
Ahojte asi pred dvoma rokmi sa mi objavil na tvari kozny ekzem vlastne iba take zaruzovkastenie pokozky na tvari az ky sa to nezacalo stale zvetsovat po celel brade a kusok na nose a pod lavim okom a strasne ma to svrbelo az jeden den svrbenie preslo z nicoho nic ale flaky ostali az sa mi zacali robit pluzgieriky na tvari a zacalo mi pokozka vyschynat tak som navstivil kozneho lekara a on mi predpisal mast ELOCOLM ktora mi aj pomohla ale ked uz flaky zmizli a krem som vysadil vratilo sa mi to znovu a pokozka sa stala zavisla na kreme ELOCOLM a neviem ako dalej uz som zufali po opetovnej navsteve lekarou a predpisovani masticiek vselijakych sa mi stal stale zhorsoval nezaberalo nic stale len ten ELOCOLM hej len som uz zufaly lebo neprejde den ked si nemusim natriet tvar s kremom aby som si pokozku udrziaval v stave ako takom ale aj tak je na tych miestach aj ked sa ako tak zahoja vydiet take ruzovkaste flaky a ja som uz na nervy z toho nestretol sa tym niekto uz?Posledna kozna mi povedala ze liecba bude trvat velmi dlho a bude treba vyskusat vela liekov no doteraz to neviedlo nikde a mne to uz pretrvava nieco cez tri roky a ja som uz zufali a neviem si rady.Za kazdu radu vam budem velmi povdacny.
Ahojte, doporučujem vám prečítať si tento článok o liečbe ekzému na tvári
www.vceliakozmetika.sk je tam veľmi dobre opísané čo kožný ekzém v skutočnosti je a ako sa dá s ním bojovať.
mne sa vyhodil ekzém na tvári po tom, čo som sa natrela krémom a pomohla mi masť s obsahom kortikoidu a teraz som si kúpila krém na citlivú, suchú pokožku
Ahojte, môj syn má síce teraz už 3,5 roka, ale od malého bábätka má ekzém. Keď bol maličký, mal na tvári hrozný ekzém, nemohol kvôli nemu spávať a býval doškrábaný do krvi. Som proti akýmkoľvek hormonálnym mastičkám, preto nám kožná doktorka poradila krém. Volá sa Atoderm PP. PP je vitamín. Krém je od firmy Bioderma a stojí cca 400,-Sk. Nie je hormonálny. Dodnes ho natieram len s ním. Vlastne aj seba, lebo aj ja mám ekzém od malička. Je veľmi masný, ale výborný. Ahojte
poslite link na foto alebo co ludia budu vediet lepsie poradit...
ja mam to iste.. a neviem co s tym, uz to mam asi mesiac, myslel som ze to zmizne a nic..
neviem či je to to isté ale ja som skončila s podobnými príznakmi v nemocnici na kožnom odd.Prešla som tam všetkými možnými vyšetreniami a výsledok negatívny.Prepustili ma ešte v horšom stave a hneď ten deň som navštívila homeopata.Liečba trvala asi 3 mesiace a už nikdy sa mi to neopakovalo.Dodnes neviem,čo som vlastne na tvári mala.