Ktorú výšku uprednostniť?

Príspevok v téme: Ktorú výšku uprednostniť?
Denisenda

Ahojte.Chcem sa opýtať na vaše názory ohľadne vysokých škôl,nad ktorými premýšlam.

V prvom rade,neviem,či sa oplatí v dnešnej dobe študovať niečo perspektívne alebo čisto len pre titul,keďže väčšina ľudí berie titul ako titul.
Mám vyštudované gymnázium,Maturitné predmety Biologia,Geografia.

Konkrétne ma zaujímajú zatial dve školy/dve alternatívy.

1.STU Bratislava Fakulta chemickej a potravinárskej technológie odbor :Potravinárstvo alebo Biotechnologie.Kedže sa zaujimam o výživu,zloženie stravy,procesmi v tele..viem,že to je velmi náročná škola,viem,že sa tam nebudem flákať a viem,že tam nebude len nejaka teoria o potravinách ale bude to zahrnať fyziku,chemiu,matiku,biolu.
Viem,keď vyjdem tú školu,budem mať možnože vačšiu šancu zamestnať sa,kedže zamestnavatelia priahnu po vyštudovaných ludoch s technickým zameraním.

2.Z celkom iného gusta Lececká fakulta v Košiciach.odbor pravdepodobne Riadenie leteckej dopravy.
Mnohí maju na tuto školu svojský názor.Ale viem,že jednoducho po škole nechcem zostať na Slovensku,chcem cestovať.A aj ked tu to možo zameranie mať nebude,v zahraničí si nájdem prácu s týmto uplatnením.

Moja otázka na Vás znie.
Mám sa uberať skôr tým smerom i ked viem,že sa nezastavím a budem sa neustale pripravovať,lebo viem,že to nieje len tak prechádzka ružovým sadom tá škola.A neužiť si popritom študentský život+ nebude času popri škole aj pracovať.
Alebo,ubrať sa druhým smerom a zamerať sa skôr na jazyky,ekonomický smer trebars nejaký cestovný ruch.Táto škola je lahšia omnoho,možnože má menšie meno a bere sa (len aby bola) ale povedzme si čo v dnešnej dobe,respektivekto pozerá na Ing titul odkial ho kto má,samozrejme,že v tom konretnom odbore.

Dakujem za akykoľvek názor :)

winki

Z tvojho príspevku cítim túžbu po zahraničí, tak asi s tým nebudeš mať problém. Preto by som si na tvojom mieste zistila, aké možnosti v rámci zahraničia má tá ktorá VŠ a teda možnosti erasmu, stáží cez leto, projektov zahraničných....

To letectvo no neviem, celkovo tie školy sú tak špecifické, že na SR uplatnenie asi minimálne, skôr to zamerať na to zahraničie, výskum poprípade aj ďalšie doktorantské štúdium.

hdzdr

z leteckej skoly a s odborom riadenie leteckej prepravy, urcite nebudes mat ziadne uplatnenie ani na slovensku a uz urcite nie v zahranici. chod studovat biotechnologie. to ti urcite zabezpeci ovela lepsiu buducnost