Ahojte. Prosim o radu poprípade ci sa s tym niekto stretol. Na ľavej a pravej strane krku mam malilinke hrcky cca 3-4 mm. Nie je ich vidiet ani moc cítiť len ked si vytočím hlavu do jednej alebo druhej strany. Nebolia ani nic. Len ma veľmi znepokojujú a nemozem ist ani k svojmu lekárovi nakoľko som v zahraničí. Prosim poraďte ci s tym mate niekto skúsenosť.
Hrčka na krku
Dufam ze su to len žily. Nie je to pohyblivé neboli to a je to tvrdšie len ked vytočím hlavu alebo napnem krk. Inac to take tvrdé nie je.
Môže to byť uzlinka, ale nemusí. Môžeš si tam hmatať aj žilu, tá nie je vždy rovná.
Este chcem podotknúť ze je trosku vidiet len ked vytočím hlavu do jednej alebo druhej strany. Ked mam hlavu rovno tak nie je vidiet ani moc nahmatať a z toho akoby mi isla žila ked prejdem prstami potom ked to mam napnute.
Malé uzliny môžu byť aj fyziologické, resp. môžu byť na reaktívne - pozápalové.
Plne sa stotožňujem s názorom "Kabel" a to zbytočne neprehmatávať krk, lebo si budeš namýšľať ochorenia a aj príznaky a už sa potom nezbavíš a ani si nevšimneš, ale budeš robiť z každej maličkosti tragédiu.
Naozaj ďakujem o výstižnu radu
nic nevytacaj, neprehnamtavaj sa, ani sa inak nepozoruj, lebo skoncis u cvokara