Schizofrenia, zmiesana porucha osobnosti

Príspevok v téme: Schizofrenia, zmiesana porucha osobnosti
chrono

Pred niekolkymi rokmi mi bola diagnostikovana schizofrenia a zmiesana porucha osobnosti,co ma dostalo do situacie,ked poberam invalidny dochodok.Neuroleptika,ktore som uzival mi sposobovali silne vedlajsie ucinky ako gynekomastiu,akatizie,poruchy motoriky a travenia,teda lekar mi ich odporucil uplne vynechat.Nemavam halucinacie,ale depresivne ladane obdobia,kedy sa snazim tieto stavy prekonat,no vdaka diagnoze su moje volove vlastnosti znacne obmedzene,co sposobuje situacie,kedy nemam volu ani zit.Neviem sa zmierit zo situaciou,ze nebudem moct plnohodnotne zit a navyse byt tercom posmeskov,predsudkov a zosmiesnovania ako bizardna anomalia,neviem si predstavit dalsie fungovanie v spolocnosti a uz vobec dalsiu hospitalizaciu v liecebniach,kde su dnes z uspornych dovodov umiestnovani aj mentalne retardovani ludia z ustavov,ktori vam jedine zhorsia stav a clovek sa vracia domov v este hosrom stave,ako predtym.Netusim,ako dalej.

chrono

Ani ja schizofreniu nemam,tu som si spustil pred rokmi sam,nakolko som uzival marihuanu co lutujem doteraz.Porucha osobnosti,ktorou trpim je vsak vrodena a je podobna tvojej.Mavam depresivne epizody,kedy nemam ziadnu energiu,do vsetkeho sa musim nutit,avsak chyba mi motivacia.Neviem sa na nic sustredit,vnimam len ponuru sed reality.Ja som reagoval na tvoj prispevok o tom,ze mas poruchy spanku,co byva najhorsie.

Katkaaa

ja... prepáč,včera teda dnes som už šla spať. Ako si to myslel s tým,že to že som mala anorexiu má vplyv na moju vôľu?

Ako to,že zmizli posledné príspevky..

Katkaaa

chrono: ja nemám schizofréniu,zato zmiešanú poruchu osobnosti áno,tiež diagnózu depresie.
Posledné 3 roky som ako vymenená(s týmito istými dg.) a cítim sa v jednom kuse zle.Všetko ma bolí,nemám energiu na nič ani vôľu k ničomu. Predtým som bola pohyblivá,šikovná, ale zrazu "seklo" a je mi takto. medzičasom som mala aj anorexiu,no nemám pocit,žeby sa mi takto život zhovadil týmto..a tak zrazu. Chýba mi ten pozitívny životný pocit alebo ako to nazvať.Jeden doktor povedal,že mám prekyslený organizmus a že by som mala zmeniť stravovanie.. kameň úrazu je zase tá vôľa -prečo to vlastne urobiť- a stále mi tam niečo chýba, odpoveď na otázku,prečo mi je tak zle ako mi je a následne nejaký konkrétny spôsob riešenia. Na to stravovanie veľa nedávam.. veď predsa človek musí vedieť pre čo žiť a ako, aby aj žiť mohol.
Keď už aj sa snažím niečo nasilu urobiť,som taká oťažitá že neviem čo so sebou. Ani sadnúť ani ľahnúť tak aspoň tú vec dorobím,ale nemá zmysel to robiť. Len ma to ťahá "dole". Mimochodom mám 26 rokov.
Pri tej anorexii som aspoň mala nejakú tú vôľu, teraz......

LadyOpium

no ja mam taky problem ze mam pocit ze ma jedna osoba vidi co kedy robim, ze vie ako chodim oblecena, co jem, kade chodim, s kym som a proste ze ma sleduje...uz som mame nadavala ze mame v byte kamery, ze preco ich neda odstranit, lebo ze ked zistia co kedy robim ma pride ta osoba zabit...myslim si, ze keby nespacham samovrazdu ze ma zabije ona...srtrasne sa trapim a mam z otho depresie lebo ked sa pokusim o samovrazdu ma strcia do nemocnice...a v nemocnici som to hovrila a oni skoro ni s tym nerobili len mi capli lieky a ani sa ma nepytali nic ani psycholog sa so mnou neorzpraval

tlstoch joe

ahoj, som jeden z mala ludi, ktory sa uspesne liecia zo schizofrenie, bipolarnej poruchy a schizotypovej poruchy...pomohlo mi cvicenie v posilnovni, cas traveny pri salke caju v cajovni a hlavne to, ze som bol marnotratny :) a kupil som si knihu za 25 € od Arnolda Schwarzeneggera, Total Recall a zacal pouzivat jeho pravidla. kupil som si ju minuly rok v juli a prebral som sa k zivotu. Sam psycholog a psychiatricka nechapu ako som to dokazal. Mam pracu, ktora ma bavi, robim si skolu a hlavne som si nasiel lasku, s ktorou som sa zasnubil. Som stastny clovek. Ak ti mozem aspon trochu pomoct, kukni si na youtube motivacne video Arnold motivace a pouzivaj tie pravidla. Mne hlavne pomohli tieto: Nebojte sa Zlyhania a Porusujte pravidla. PS: Arnold sa priznal, ze bral steroidy, ale ako sucasny sportovy funkcionar je proti ich uzivaniu, o com sa vyjadril aj v knihe... Dnes citim Slnko oprete na mojej tvari, po siedmych rokoch stravenych v komore, z ktorej som sa bal vyjst. v tej komore bola tma a smutok.

chrono

Katkaaa,naruseny spankovy tytmus je vzdy predzvestou noveho ataku choroby,spustacom moze byt cokolvek najcastejsie je to stres,alebo psychicka nepohoda.Pokrivene vnimanie suvisi s prebujnelou aktivitou synapsiach prednej casti mozgu a vysledkom byva prave pocit depersonalizacie,depresivne sklony,strata volovych vlastnosti a emocne vykyvy vnimane v negativnom zmysle.Zial iba lieky dokazu utlmit neprijemne sprievodne znaky choroby na spanok existuje mnozstvo lieciv,aj nenavykovych,skus oslovit lekara.

Katkaaa

ja... ahoj, ak myslíš mňa, úplne si to vystihol. Neviem akú máš diagnózu,... Ja som volala na Boha, aj som myslím znovuzrodená kresťanka a takto si sťažujem, ale naozaj to nieje nič príjemné,..s tou volou, myslím,že je to presný popis, to že mi absentovala vôľa.
Ja som mala vôľu. A teraz ju nemám. Hrozný pocit.

Katkaaa

Ahojte. Som naozaj nadne. Už tak dlho. neviem čo je dobrý spánok. Please help..... s tou nemocnicou máš pravdu(aj ked neviem kde si bol :/)