Hrozne trpím už niekoLko mesiacov aj keď boli dni keď to bolo fajn, zajtra idem konečne k psychiatričke, pevne verím že AD zaberajú lebo je to moja posledná nádej. Hrozný tlak na hrudi, úzkosť, neschopnosť ráno vstať a vôbec dačo robiť, celý svet je ako by za hmlou, záchvaty plaču - naozaj ma to niekedy prejde a budem zas normálna?? Mám šancu vôbec dokončiť semester?
Depresia že mám pocit že umriem - naozaj je niaka nádej?
Zewa, viem čo je depresia, užívam trojkombináciu AD. Smrť považujem za vykúpenie od starostí aj únavy zo života a vôbec sa nebojím smrti.
Henria7890, ak Ti nezaberú jedny AD, skúsia sa iné. Nezúfaj a pomohla by aj psychoterapia u psychológa.
Ahojte,ja sa nebojim,ze zomriem,dokonca by som to chcel,lebo toto utrpenie uz nevladzem znasat.Su to depresie,ale maju vo velkej miere pricinu,rozmyslal som,ze keby nebolo tych problemov,do ktorych som sa dostal,hrozne dlzoby,strach z buducnosti,bezvychodiskovy stav,ze by sombolv pohode.Ale,kto vie?Vseobecna mienka je,ze treba odstranit pricinu,ale ako?A este riesit problem v takom stave,ako pises,sa neda,clovek nevladze,nevie komunikovat,uzavrie sa,a je tu zacarovany kruh,problem sa neriesi,depresia morduje,co teraz?
Henria7890 mne psychiater veľmi pomohol. Tvoja depresia sa zjavila len tak z ničoho alebo je reakciou na niečo a má konkrétnu príčinu?
Ddana ona tým chcela vyjadriť veľkosť utrpenia, ktoré prežíva.
"Depresia že mám pocit že umriem" je skôr príznakom panickej poruchy a úzkosti. Pri depresii nie je pocit, že umriem, ale smrť - konečné východisko.