Epilepsia a panicky strach

Príspevok v téme: Epilepsia a panicky strach
lukasy24

Dobry vecer chcel by som sa aj ja zdoverit s mojim problemom ktory mam uz dost dlho a neviem sa s nim vyrovnat. mam epilepsiu uz dlho nie je to nic vazne mam jeden zachvat za rok alebo za dva zavisi to odo mna ked nespim tak pride.ked sa vycerpam na max. alebo pijem....tak od januara 2014 som prestal definityvne aj s pivkom co mi prakticky nerobilo ziaden problem...aj s cigaretami.....hlavnym problemom u mna je panicky strach zo zachvatu to jest ist medzi ludi....existovat normalne bez toho aby som zobral xanax .....mam psychyatra ktory sa so mnov zaobera noo uz su to dva roky co skusame vsetko mozne no nic nepomaha a touto cestou by som sa chcel opytat ci niekto nema taku istu skusenost a ci mi nahodou nevie pomoct, odporucit niekoho....dakujem velmi krasne a prajem vsetkym co maju rovnaky problem vela stastia ... a ludia musime zit s tym co mame ..netreba sa lutovat treba ist dalej....este raz dakujem

sely83

ahoj tak to bolo dlho aj u mna brala som k mojim liekom timonil retard aj zoloft a poviem ti bez neho mi je omnoho lepsie!je to boj na dlho ale da sa to timonil som brala na epi a zoloft na panicky strach lenze u mna to bolo horsie v tom ze ja som mavala zachvaty len v noci takze som sa bala chodit aj spat ale potom mi mama vybavila dobru psychologicku a dala ma pekne do kopy...bez liekov ja zoloft neberiem uz asi 4-5 rokov je oravda ze som ho najprv znizovala postupne a brala som ho len velmi malo....ten strach porazis az vtedy ked si uvedomis ze ty za svoju chorobu nemozes ze so strachom sa neda vecne zit a neda sa hlavne s nim zit plnohodnotne a stastne precitaj si knihu the secret-tajomstvo ak si tak este neurobil mne pomohla velmi teraz myslim omnoho viac pozitivne a optimisticky uplne som sa od svojho strachu vyslobodila ked mi doktorka povedala ze zo zachvatu nezomriem a to bol ten hlavny bod od ktoreho som sa odpichla zabudni zavrhni a zabi svoj strach zatoc s nim a zi tak ako keby si ziadnu epi nemal-teda tancuj zabavaj sa chod von s kamosmi do kina na disku rob vsetko co mas rad a co ti robi radost a nelutuj sa vsetko sa da ver mi to ja som bola na tom uplne otrasne nechcela som chodit spavat a kedze som bola z toho strasne nevyspata vycerpana unavena tak som mala este viac zachvatov ale poctivo papam lieky na epi to je zaklad a ked ti zaberaju a si stabilizovany ako ja tak mozes zit ako kezdy iny zdravy clovek drzim palce!!!!

RNG

Epilepsiq su vlastne ludove povedane skraty v mozgu , pri zvysenom napati. Tj doplnky na ukludnenie a destreasovanie su zaroven doplnky proti epilepsii. Menujem L-theanine 2 x 400 mg, st Johns wort, , kde narazova davka musi obsahovat 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, vitamin B-3 alebo priamo zlucenina B-3 a GABA pod menom Picasmilon, 2 x 300 mg atd.

aslannko

Ahoj, ja presne viem, co prezivas, takyto pocit som mala 2 roky, cestovat vlakom, autobusom, sediet niekde alebo len kracat po ulici, to bola pre mna hroza, par krat mi bolo az tak zle z roho strachu ze som doslova odkvecla, nikomu som nic nevravela, az po roku asi som to povedala kamaratom a ty mi tak vycistili a aj vzdy cistili ked sme boli na nejakom verejnom mieste. Ze som koza, ze je to len v mojej hlave a ja si to nahovaram. Nakoniec som sa cez to dostala a teraz uz v pohode :) ked budes mat strach, skus rychlo na nieco zacat mysliet, ak si s niekym zacni sa s nim hned rozpravat aby si nato nemyslel, sama ked som bola vzdy zrychlila krok, zacala som niekomu volat, snazila som sa nejako nemysliet. Skus to aj ty mozno ti to pomoze, a kludne si na seba aj zanadavaj :)

lukasy24

Jeeeeeeej si veľmi zlatá keď chceš kľudne môžme pokecat bližšie O tom napíš mi na mail lukas.kizlin@gmail.com

Angelina000

Ahoj Luky, tiež mám epilepsiu a hoci je pod kontrolou a záchvat som mala len raz, tak sa čím ďalej bojím, že sa to vráti. Viem, aký je to pocit, žiť v strachu, či to na Teba nepríde možno o 5 minút. Snažím sa na to nemyslieť, ale je to ako zlý sen, ktorý má straší. Keby som vedela ako ti pomôcť urobím to s radosťou, pretože ťa plne chápem.