Dezinsekcia a účinky na mačky

Príspevok v téme: Dezinsekcia a účinky na mačky
Aleera

Dobrý večer, predvčerom nám robili dezinsekciu proti plošticiam pričom sme mali našu mačičku zatiaľ v kúpeľni. Vraj nebolo nutné ju dávať medzitým preč, že sa jej nič nestane.
No dnes je nejaká čudná, akoby paranoidná, bojí sa hlasnejších zvukov a je až prehnane prítulná a stále sa obtiera alebo sa naopak bojí a tiež ju miestami akoby napína alebo ju strasie. Môže to byť z toho postreku? Nenapadá mi nič iné, nejedla nič zvláštne a nemala sa ani ako dostať k iným chemikáliám. Neviem čo s tým mám robiť, či to odoznie samé alebo jej mám nejako pomôcť. Ďakujem za radu.

Aleera

Vravím, že sa nemohla dostať k INÝM chemikáliám, ako prací prášok a podobne :) (tiež mi napadlo, že by to mohla mať z jednej rastliny na skrini ku ktorej zísala prístup, no neviem..) K postreku sa určite dostala. Hneď prvý deň si do toho sadla, ale hneď som ju aj umyla.
Ráno to už bolo lepšie, aj raňajky si zjedla, no stále je trochu plachá. Napadlo mi, že to je preto, že jej bolo zle a nevedela, čo s ňou je, tak sa z toho spamätáva. Ale to s tým mliekom skúsim, aj mi to napadlo, ale nebola som si istá lebo s určitosťou viem akurát to, že ju z toho preženie ;)
V každom prípade ti ďakujem za radu :)
A ja si vyhladám toho šamana, čo mi povedal, že jej to neuškodí a dám mu ochutnať jeho vlastnej medicínky ;)

Deria

Az teraz som si vsimla, ze ten postrek vam robili este predvcerom. Keby bola otravena, uz by nezila. No mohla niekde aj na druhy den nieco obliznut.

Deria

Akoze sa nemohla dostat k tym chemikaliam, ved byt vam postrekovali cely a macicka sa pohybuje po celom byte, nie? A ak sa niekde pogulala, kde bolo dezinfekovane a potom sa umyvala, ako macky zvyknu? To, ze ju napina a striasa, by som nepodcenila. Radsej s nou chod k vet, keby sa zhorsilo, tak aj na pohotovost. Ale dufajme, ze si len oblizla a ze to prejde. V kazdom pripade ju sleduj. Neviem ale tusim mlieko neutralizuje take veci, ci? Ponukni jej. Inac ma nic nenapada. Cierne uhlie? Mozno sa este niekto ozve, co ti poradi. Drzim palce a daj vediet, ci to dobre dopadlo.