detske zubky

Príspevok v téme: detske zubky
sara2

moja dcerka ma uz 20 mesiacov a este stale jej nevysli ocne zubky.aj prve zubky sa nam prerezali az ked mala 10 mesiacov ale ja sa teraz bojim ze jej tie ocne ani nevidu.chcem sa opytat ci sa uz niekomu z vas stalo aby to trvalo o nieco dlhsie ako je to bezne.a este ze kedy ste boli na prvej navsteve u zubneho lekara s dietatom.v jednom casopise som citala ze dieta do dvoch rokov by uz malo mat za sebou jednu navstevu zubneho lekara.

gastanko2016

môjmu synovi vyšli prvé zúbky až okolo 11-teho mesiaca. Ostatné deti už mali aj šesť zúbkov a on nič. Potom mu začali vyliezať viaceré naraz.

lululu

Ahojte. Ja som bola so svojimi dvoma deťmi u zubára okolo druhého roku dieťaťa a bolo to super. Zubáka ich povozila v kresle dostali omalovanky a injekčné striekačky. Teraz sa ma stále pýtajú kedy tam pôjdeme. Nemám žiadny problém s otvorením úst. Môj syn má teraz 4,5 roka a už mu vypadol prvý mliečny zub 1 dole a už mu aj rastie trvácny. Nie je to priskoro? máte s týmto nejaké skúsenosti? K zubárke sme objednaný až v septembri.

Marianka

A takisto lekari hovoria, ze na starsie deti (skolakov a predskolakov) pomaha proti strachu aj stres. Mozno je to divne, ale je to tak. Jedna lekarka opisovala asi 10 rocnu holku, ktora nechcela ani za nic otvorit usta. Bala sa. A tak ju nejak prinutili a lekarka jej urobila naraz 3-4 zuby. A ten sok, ktory dievca zazilo, fakt pomohol proti jej strachu. A odvtedy bolo viac-menej vsetko v pohode.

Marianka

Manka, lekari odporucaju pri takych malych detoch, aby si ich zobrala k zubarovi najprv vtedy, ked pojdes ty sama a jej nebude robit nic. A ked dieta pochopi, ze to neboli a ze zubarka nie je vrah, tak niektore deti sa neboja. Nech sa dieta najprv oboznami s ambulanciou. Jasne, ze ked pride hned zhurta, tak mu usta ani prezident neotvori.

alexy5

Ahoj Sara ja mam 2ročnu dceru a bola som s nou u zubara ked mala 18 mesiacov na preventivnej prehliadke. Zubar ma totiž informoval že dieta ktore už ma prve zubky ma mat aj svojho zubara a ma chodit pravidelne na preven.prehliadkyraz do roka ked bude mat v buducnosti problemy so zubkami a nebude mat preven.prehl. poistovna potom nepreplati zakrok u zubara.Nasilu jej určite nebude otvarat usta u nas to prebehlo velmi hladko.Velmi zaleži aj od pristupu lekara. Otvori normalne usta ako u obv. lekara ked pozera do hrdla: Zubar sa pozrie kolko ma zubkov či su v poradku.Nemaš sa čoho bat .

manka

Maja asi nemas deti skus vysvetlit 4 alebo 10mes dietatu aby pekne sedelo a otvorilo pusu. Sara bud v poho niektorym detom vydu zubky trochu neskor nemusis mat obavu ked pojdes ty za zubarkou spytaj sa jej. ale urcite to bude dobre:)

Marianka

k zubarovi by si mala ist s dcerkou hned, ako vyjdu prve zubky. cize uz tu prehliadku ste mali mat za sebou. a ked tam budes, tak ta bude lekarka informovat o spravnom cisteni zubkov... a rovno sa jej opytaj to, co sa pytas vlastne tu.