Spánok náš každodenný...

Príspevok v téme: Spánok náš každodenný...
maximilliana

Ahojte, môj problém spočíva v tom, že príliš lipnem na spánku. Až nezdravo, považujem ho za niečo, bez čoho nedokážem fungovať. Totiž ak jednu noc nespím, kvôli nejakému problému, tak na 2. noc sa poriadne potrebujem vyspať. A to až tak, že hlavu tlačím do vankúša z čoho, samozrejme, nespím. Na 2. deň mám už z toho strašnú úzkosť, takže na 3. noc mám už aj strach si ľahnúť. Potom samozrejme vyhľadám odbornú pomoc a skončím na liekoch. Stalo sa mi to 2.x. Potrebujem sa od toho odpútať, a nastaviť sa tak, že keď aj jednu noc nebudem spať, nič sa nedeje. Veľmi mi záleží na tom, nejako to prekonať, pretože sa snažíme s manželom o bábätko a vôbec si neviem predstaviť, ako ja pri ňom, ak sa raz narodí, budem fungovať. Ak mi niekto viete poradiť, ďakujem za každú radu!

a.s.

Odporucam Moksha kvapky, elixir madarskych vynalezcov, vytazok z kvetov 86rastlin, 12tis.lajkov na Facebooku www.facebook.com, kvalitný tvrdy spanok, "zive sny", ziadna chemia, su este učinnejsie ako Bachove kvapky, na SK kupite aj na www.bio-strava.sk

Naray

Ja mám presne opačný problém, keby som nemusel tak ani nespím... Často sa mi stáva keď mám ísť niekde skoro ráno napríklad na vlak tak by som najradšej ani nešiel späť, skoro sa až musím "dokopať" do tej postele. Ďalej už na sebe ani necítim rozdiel či spím 4 alebo 11 hodín, stále sa cítim rovnako ani unavene ale ani plný energie. Môže to byť začiatok nespavosti?

RNG

Okrem spankoveho hormonu melatoninu je viacero rastlin, co utlmuju a pomahaju spat, pozri napr na zmes
-odkaz odstránený-
kde mas valerian, passifloru , chmel a GABA
Podobnych vyrobkov je dostatok, mozno najdes podobne aj na Slovensku.

Lili126

Aký druh čajov je na spánok najúčinnejší: Mám štátnice, doma je sestrine novorodeniatko, každé 3 hod. sa budí a ja samozrejme s ním, aj ked som vo vedľajšej miestnosti. Okrem toho sú počas noci aj iné hlučné podnety, kt. nemôžem ovplyvniť.

Som chronicky nevyspatá, 3 hod. spím v noci, cca od 11tej do 2 hej.
Na liekoch byť nechcem, aké čaje sú najúčinnejšie?

Počula som o valeriáne, nie je návyková?

RNG

Na tomto fore mozem len limitovane radit konkretne vyrobky, lebo sa to povazuje za nedovolenu reklamu. Ale su fora, kde mi to administrator dovoli, napr rng.uforum.sk Tam najdes aj hromadu hotovych odpovedi na podobne situacie, ako mas ty. Nie je to totiz v dnesnom svete plnom strseov velmi zriedkave. Podla US statistiky az 30 % Americanov pouzilo alebo pouziva rozne lieky na nervove problemy, ktore sa ale daju nahradit neskodnymi a nenavykovymi prirodnymi potravinovymi doplnkami.

maximilliana

RNG, už dávnejšie uvažujem nad tým, že by som sa s Vami poradila o nejakých výživných doplnkoch, ktoré prospievajú k psychickej pohode...Totiž ja nemám problém so spánkom ako takým, ale s úzkostnými stavmi, po ktorých človek len tak ľahko nezaspí...Mohla by som sa na Vás nejako nakontaktovať, resp. vedeli by sme túto problematiku poriešiť i cez fórum? (neviem presne do akej miery je prípustné konzultovať tu o konkrétnych prípravkoch) Za Vašu odpoveď Vám ďakujem!

maximilliana

Demy, vieš sú ľudia, ktorí sú schopní prehýriť aj 2 noci za sebou a na ďalší deň fungujú úplne normálne...Ja nespím 2 noci a už som z toho tak zúfalá, že začnem vyhľadávať odbornú pomoc...moja psychika a hlavne aj podvedomie je tak hlboké, že som bola schopná sa po 2 tabletkách hypnotík zobudiť a skontrolovať sa, či vlastne spím...Uvedomujem si, že všetko je to o psychickej pohode. Dokonca, keď mám takéto stresujúce obdobie a skončím na nejakých liekoch na ukľudnenie a spánok, sa obávam, či mi tie lieky vlastne aj zaberú...Myslím si, že je to nejaká úzkostná porucha, ktorá súvisí s tým, že si až moc uvedomujem potrebu spánku organizmu, aby neskolaboval :( a z toho to všetko pramení...prirovnala by som to možno k nejakej fóbii...tak ako sa ľudia bola napr. pavúkov, tak sa aj ja bojím skolabovania z nedostatku spánku :( A uvedomujem si, že čím sa na tento svoj problém budem sústreďovať, tým to bude len horšie a horšie

RNG

Ziadne lieky ti nemozu nahraditr normalny zdravy spanok bez navykovych chemikalii. Spankovy hormon melatonin sa tvori zo serotoninu v mozgu na silnom svetle a vylucuje sa v noci v uplnej tme a tichu.
V pripade, ze sa ti nevyluci v dostatku sa da docasne doplnit, davka je podla potreby 3 az 10 mg, pol hodiny pred spanim, Potom musis 8 hodin spat, lebo ked sa nasilne zobudis skor, tak mas mnoho hodin bolest hlavy, kde telo sa snazi potlacit melatonin vylucovanim extra adrenalinu.
Klucom k dobremu spanku je destresovat sa a najma pravidelnost , aby si si "nevykolajil" denny rytmus(circadian)

demy

Ale ved spanok je nieco bez coho nevieme existovat...ja a urcite kazdy bezny clovek si potrebuje vecer lahnut a spat..to je uplne normalne. Preco sa snazis naucit 1 noc nespat a normalne zit? To nie je normalne aj napriek tvojej snahe o dieta a vobec sa mi nezda ze by si lipla na spanku. Toto sa mi zda velmi prehnane. Upokoj sa, bud v psychickej pohode a kazdu noc spi...je to uplne v poriadku. Ved aj dieta spi. Moja mama mala dvojicky a nestalo sa ze by celu noc pravidelne nespala, potom je samozrejme, zeje clovek podrazdeny, uzkostlivy....