Gastrofibroskopia

mifor

Mne to robili prvýkrát, keď som mala ani nie šesť rokov. Nedávno som bola už na svojej štvrtej gastroskopii. Najhoršie bolo vstreknutie toho znecitlivujúceho spreja do hrdla, mal odpornú príchuť. Ináč sa to dalo v pohode vydržať. A na konci minulého roka som absolvovala kolono v narkóze, len mi dali niečo do žily, potom som sa v pohode prebrala, a za štvrťhodinky som išla na vlak celkom svieža, samozrejme s doprovodom.

ddana

Dá sa úplne v pohode zvládať, len treba počúvať čo hovorí sestra. Je tam trošku napínanie, ale keď sa dokážeš uvoľniť a dýchať tak ako hovoria, nič strašné a narkózu by som si pri tak banálnom zákroku nedávala.

odpovedam

teda, nedala by som si narkozu (a hej, za tu sa plati, myslim ze okolo 20e to bolo u Milosrdnych) ale trvala by som na tom lidokaine, co nam ani neponukli. a napinat ma napinalo, ale idete tam nalacno (a ani nepite aspon hodinu pred), cize nic aj tak nevyzvraciate, takze nic sa nedeje, fakt.

odpovedam

no praveze prvykrat by som si nedavala, kedze neviem ake to bude. ja po skusenosti by som si uz mozno teraz dala, ale na prvykrat nie. a mne ani nic neumrtvili v krku a kedze som dost chuda, tak som to citila tu hadicu. ale dalo sa to prezit, do dvoch minut bolo po tom, bala som sa, ale zvladla som to. a vacsina ludi co bola so mnou v cakarni sa uspat dala a potom museli ist este do odpocivarne, pol dna ci kolko zabiteho (aj s tou malatnostou atd.), no a ja som si odcupitala stastna-prestastna a isla na normalny obed :)

Dan88

To,že niekomu daju rajsky plyn neznamená že upadne teraz do desať hodinovej komy a nič si nebude pamätať. Len to človeka oblbne na pár minut a bude mu všetko jedno.

Lulu2011

Cindy teraz ty neprehanaj :) ake cievkovanie, bola som niekolkokrat v narkoze a ziadne cievkovanie sa nekonalo

jasne, ze uspavat radsej nie ako ano, ale ked ma niekto panicky strach, tak nejake to oblbnutie je potrebne, nemusi to byt rovno narkoza

Cindy353

vy teda robite story z obycajnej gastroskopie. po 5 minutach je potom.

a dat sa uspat?? narkoza ma viac rizik ako gastro a ani by vam to lekar neindikoval, kto by asi platil anesteziologa, museli by vas cievkovat atd.. tiez je tam riziko ze sa pacient nepreberie a to by si lekar nevzal na triko

ni-ka

mne neumrtvili ano hrdlo,nedostala som ani nic na ukludnenie,ani sprej a prezila som to v pohode...vobec to neboli,nema co, a ani ma nenapinalo...do pusy mi dali kruzok cez ktory vsunuli hadicku,vsetko bolo tak rychlo len som sa nadychla a sup uz som mala hadicku v zaludku...ked je doktor sikovny je to raz dva a bez problemov :-)
mimochodom,teraz to robili jednemu 9 rocnemu dievcatku a zvladla to bez akychkolvek oblbovakov...