Tak kedze mam alergiu na mlieko a ako vsetci vieme; mlieko nie je zdrave...poradte niekto cim nahradit napr.smotanu do segedinskeho alebo syr na pizzu...je nespocetne mnozstvo jedal kde ten mliecny vyrobok priste treba..:(
Čim nahradit mlieko
Súhlasím , je to tak so všetkým čo kupujeme. Dávať si pozor na zloženie. Ľudia však na to nemajú čas, čítať zloženie všetkého,čo kupujú. Navyše,kvalitné produkty sú zvyčajne drahšie a tak sa ľudia riadia aj cenou.Teda hlavne cenou. Výrobca kvalitných produktov je v strate a firma zanikne. Je to veľmi ťažké nájsť nového.
s tými sójovými potravinami by som si ale dávala pozor. Totiž tie čo sa nepripravujú tradične fermentáciou ako napr. tofu, v sebe obsahujú škodlivé látky. Takže sójové mlieko by som pravidelne nepila. Pohľadaj si k tomu niečo na nete. Sója ja dobrá, ale vraj len keď je správne spracovaná.
Ak chceš smotanu nahradiť napr. v omáčkach, môžeš použiť sójovú majonézu, v malom množstve.
Smotanu nahradíš kvalitným za studena lisovaným olejom. Pre nás je ideálny sezamový alebo slnečnicový. Nepreháňaj množstvo.
A smotanu?