Dievčatá/ženy a sex

Príspevok v téme: Dievčatá/ženy a sex
Fleur-de-lis

Ahojte,

počula som v jednej debate zaujímavú informáciu. Možno o tom už viacerí viete, ja som nevedela.
(stále je to vo výskume, ak si niečo chcete o tom prečítať tak skúste zadať oxytocin bonding hormone alebo podobne)

Hormón oxytocín sa produkuje počas bozkávania, dotykov a najviac počas orgazmu. Je nazývaný aj hormón puta, vytvárania citového puta. U žien sa jeho hladina však znižuje pomaly (cca 2 týždne) kdežto u mužov 2 dni. Odbúrava ho totiž testosterón, a ako vieme, muži ho majú oveľa viac.

V stálom vzťahu je to samozrejme výhoda. Problém je, ak ste vo vzťahu kde sa ešte len spoznávate alebo kde neplánujete spoločnú budúcnosť. Vďaka fyzickým dotykom a sexu sa žena naviaže na muža na 2 týždne. Samozrejme ak sa styk opakuje tak sa v tom točí stále dokola. To znamená, že žene bude veľmi ťažko rozlíšiť, či má toho muža/chlapca naozaj rada a či je to muž podľa jej želania, pretože bude priveľmi ovplyvnená hladinou oxytocínu vďaka ktorému sa naňho citovo naviaže. Kdežto keby počkala kým ho dobre spozná, vyhla by sa tomu, že bude s niekým koho v podstate nemá rada a kto jej neimponuje charakterom.

Dievčatá a ženy, zvážte si to kým sa rozhodnete pre intímny vzťah s mužom. Nedovoľte si naviazať sa takto na kadekoho, kto vám na chvíľu daruje pozornosť. Vážte si samé seba a chráňte sa. Je to pre vaše vlastné dobro. Veď si len prečítajte tú kopu nešťastných tém vo fóre, kde sú ženy s mužmi, ktorí si ich nevážia, ktorí sú nezodpovední a podobne. Samozrejme príliš skorá intimita nie je toho jedinou príčinou, každopádne ale veľmi významnou.

Fleur-de-lis

hmm, ani nie :)
Ale každý máme iné záujmy,a pre mňa je fascinujúce ak vzťahy fungujú a sú na dobrom základe, napĺňajúce, milujúce a pravdivé.
A tak sa zaoberám všetkým čo takéto vzťahy podporuje a čo im zabraňuje.
Ja viem, že by to pre niekoho bolo otravné, no pre mňa je to veľmi zaujímavé :)

Fleur-de-lis

ja nie som na to odborník. Ja som sa len snažila sprostredkovať informácie. Dokonca aj u druhov zvierat, ktoré majú jedného partnera zistili vysokú hladinu oxytocínu. Neviem nakoľko dokáže psychika a iné podnety ovplyvniť biologický fakt tohto hormónu.
Každopádne ak sa nejaká žena tvári, že sa na niekoho nenaviazala, nie je to pre mňa dôkaz, že to tak aj naozaj je. A možno sa po desiatich partneroch oxytocín vzdá, kto vie :D
Neviem. Ale podľa mňa to netreba brať na ľahkú váhu.

Fleur-de-lis

:D
veď tomu nemusíš veriť. Mne je jasné, že to veľa ľudí odmietne. No snáď sa nájdu aj takí, čo to pochopia a budú zodpovednejší alebo si aspoň spätne budú vedieť vysvetliť niektoré veci čo sa stali.

Fleur-de-lis

máš pravdu, ale pri oxytocíne ide o to, že sa viaže na danú osobu. Nie je to len o všeobecnom šťastí. Nie je to to isté ako keď som šťastná lebo mi niečo vyšlo. Samozrejme, že budem vtedy spokojnejšia aj s partnerom, ale neovplyvňuje to ani zďaleka do takej miery ako hladina oxytocínu.
A je o tom vedecký výskum už niekoľko rokov.
A ja ani zďaleka neverím všetkému čo niekto povie, až ma to rozosmialo :) Čítala som si potom k tomu vedecké články na nete. A pravdupovediac, všímavý človek si to všimne aj bez týchto vedeckých dôkazov.

kungfusrac

No dobre, ale aj za pocit spokojnosti s partnerom vo vztahu bez sexu mozu len nejake hormony. Zena by nemala ani chodit nakupovat saty, pocas spoznavania sa s partnerom, lebo jej to zvysi hormon stastia a bude falosne spokojna. A muz by jej ani nemal kupovat darceky a ani sa s nou moc bavit, lebo aj to by mohlo ovplyvnit jej hormony. Nemala by si zas verit vsetkemu, co ti niekto povie. Mne zas vacsina zien nestoji za to, aby som sa s nimi vyspal. Je to strata energie a casu, ktory sa da vyuzit lepsie.