Dievčatá/ženy a sex

Príspevok v téme: Dievčatá/ženy a sex
Fleur-de-lis

Ahojte,

počula som v jednej debate zaujímavú informáciu. Možno o tom už viacerí viete, ja som nevedela.
(stále je to vo výskume, ak si niečo chcete o tom prečítať tak skúste zadať oxytocin bonding hormone alebo podobne)

Hormón oxytocín sa produkuje počas bozkávania, dotykov a najviac počas orgazmu. Je nazývaný aj hormón puta, vytvárania citového puta. U žien sa jeho hladina však znižuje pomaly (cca 2 týždne) kdežto u mužov 2 dni. Odbúrava ho totiž testosterón, a ako vieme, muži ho majú oveľa viac.

V stálom vzťahu je to samozrejme výhoda. Problém je, ak ste vo vzťahu kde sa ešte len spoznávate alebo kde neplánujete spoločnú budúcnosť. Vďaka fyzickým dotykom a sexu sa žena naviaže na muža na 2 týždne. Samozrejme ak sa styk opakuje tak sa v tom točí stále dokola. To znamená, že žene bude veľmi ťažko rozlíšiť, či má toho muža/chlapca naozaj rada a či je to muž podľa jej želania, pretože bude priveľmi ovplyvnená hladinou oxytocínu vďaka ktorému sa naňho citovo naviaže. Kdežto keby počkala kým ho dobre spozná, vyhla by sa tomu, že bude s niekým koho v podstate nemá rada a kto jej neimponuje charakterom.

Dievčatá a ženy, zvážte si to kým sa rozhodnete pre intímny vzťah s mužom. Nedovoľte si naviazať sa takto na kadekoho, kto vám na chvíľu daruje pozornosť. Vážte si samé seba a chráňte sa. Je to pre vaše vlastné dobro. Veď si len prečítajte tú kopu nešťastných tém vo fóre, kde sú ženy s mužmi, ktorí si ich nevážia, ktorí sú nezodpovední a podobne. Samozrejme príliš skorá intimita nie je toho jedinou príčinou, každopádne ale veľmi významnou.

MultiLevel

Normalne som uhadla, kto zalozil tuto temu :-)
Ja som akosi vzdy a prirodzene inklinovala k tomu mat jedneho sexualneho partnera na cely zivot a zatial sa mi to nastastie dari :-) Akosi mi vzdy bolo jasne to co opisujes, samozrejme som nemala info, ze to sposobuje daky hormon.... :-)
Nuz, to som ja...na svete je vsak mnozstvo ludi a nie kazdy bude presne podla nejakych zakonov, pravidiel a podobne. Preto co je prirodzene mne alebo tebe Fleur, zvysku sveta nemusi byt. Ci chces alebo nie, su ludia co sa "ucia" aj cez milovacky s roznymi partnermi, darmo im budes hovorit o nejakych hormonoch. Neexistuje ziaden zaruceny a spravny sposob ako prezit zivot. Clovek sa tvaruje cez mnozstvo skutkov, zazitkov, ludi...niekto potrebuje jedneho partnera v zivote aby zistil co chce, niekto sa potrebuje milovat kazdy den s inym....vsetko nas urcitym sposobom tvaruje a rastieme... bolo by preto odvazne tvrdit, ze kvoli nejakemu hormonu mame byt vsetci ako nalinajkovani, ked kazdy jeden potrebuje k svojmu rastu ine situacie, ine zazitky, ine bolacky, ine trapenia :-)

Ange1

Kungfu - peniaze su len jednym z faktorov ktore mozu zavazit. Ak si velmi pekny, uspesny a oblubeny v spolocnosti, budes pre zeny zaujimavy aj bez penazi. Ak nie si pekny ani oblubeny, budes naopak tych penazi potrebovat vela, aby si vyrovnal svoje nedostatky... Vsetko je o rovnovahe viacerych faktorov.

Fleur-de-lis

kungfu, správne dedukuješ, akurát neviem ako je to s hormónmi ale je to inštinkt "prežitia" v žene, ktorá bola dlhé obdobie tou slabšou a zraniteľnejšou, teda závislou od iných na svojom prežití.
Závisí na tom ako je žena vyzretá (nenapadá mi teraz lepšie slovo) či sa nechá ovládať týmto inštinktom alebo či zvíťazí "myseľ".

Fleur-de-lis

@anjelik,

áno, rozmýšľala a je to tak dobré ako to je keď sa to človek naučí správne "používať" ako je to aj so všetkým iným :)

noemic

U mna to nie je hormon, skor zavazna diagnoza, takto sa na niekoho naviazat :) ale nieco na tom je, preto vztahy friends with benefits koncia vzdy tym, ze sa dievca zamiluje, muz nie.

Fleur-de-lis

@Hrac
"U žien sa jeho hladina však znižuje pomaly (cca 2 týždne) kdežto u mužov 2 dni. Odbúrava ho totiž testosterón, a ako vieme, muži ho majú oveľa viac"

Takže čo píšeš je správne, avšak u žien je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že sa klamne na niekoho citovo naviažu a ostanú v tom dlhšiu dobu (veď to je vlastne známe už dlhé roky).

Hrac

Chalani a muži, zvážte si to kým sa rozhodnete pre intímny vzťah so ženou. Nedovoľte si naviazať sa takto na kadeakú, ktorá vám na chvíľu daruje pozornosť. Vážte si samých seba a chráňte sa. Je to pre vaše vlastné dobro. Veď si len prečítajte tú kopu nešťastných tém vo fóre, kde sú muži s ženami, ktoré si ich nevážia, ktoré sú nezodpovedné a podobne. Samozrejme príliš skorá intimita nie je toho jedinou príčinou, každopádne ale veľmi významnou.

To iste ... :)