Vzťahy

Príspevok v téme: Vzťahy
anit

Ahojte,
potrebovala by som od Vas poradit. Mam problem v mojej rodine, mam 24 rokov a zijem s priatelom u jeho rodicov. Odisla som z domu v obdobi, ked sa k nam pristahovala bratova priatelka, dovtedy sme s priatelom byvali u nas. Mam taky problem, ze zierlim na mamu :-(, asi je to hlupe v mojom veku, ale nedokazem to ovladat. Bratova priatelka pochadza z podnikatelskej rodiny, kde sa o nu rodicia nezaujimaju, venuju sa iba praci a jej davaju akurat tak peniaze. Ma skolu, ale poviem to tak skaredo "za peniaze" lebo ked ide robit puding, tak sa pyta kolko je 0,5l mlieka (a to je len jeden priklad). Moji rodicia su z nej uplne uneseni lebo bracek si nasiel priatelu s vš a neviem co vsetko v nej este vidia :-(. Ked pridem domov a brat s priatelkou nie su doma, tak si super s mamou pokecem a vsetko je oka, ako nahle pridu, tak mama upriami pozornost na nich. Uz sa mi stalo aj to, ze som mame nieco hovorila a nakolko sa plne venovala bratovej priatelke, tak vobec nepostrehla, ze sa snazim s nou komunikovat. Velmi ma bolia taketo okamihy. Uz som sa snazila jej to vysvetlit, zatial to zakazdym zvalila na to, ze sa nemozem spravat takto ziarlivo, ze to je chore. Dokonca som uz raz brala lieky na uzkost lebo som to naozaj nezvladala. Neviem si rady, prosim skuste mi poradit.
Dakujem velmi pekne

anit

Ďakujem Vám, som veľmi rada, že sa našiel niekto kto vie ako na ten môj problém :-), naozaj si to veľmi vážim a po nejakom čase Vám dam vedieť, ako sa mi darí ;-).
Mám chvílky, keď mám pocit, že to zvládam, teraz je tá svetlejšia chvílka :D.

adika

presne aj ja to tak niekedy citim.mam pocit,ze neexistujem ked je doma moj zenaty brat.mama vidi iba jeho a hned zabudne,ze sme v polke rozhovoru a uz sa venuje jemu.ja ked ju chcem prerusit tak ma ani nevnima,no on len povie "mami" a ona so mnou konci.
Velmi dobre ti rozumiem,anit.

ajja

Je dobre, ze si vies s mamou stale dobre pokecat. Napadlo ma, keby si kontakt s nou udrziavala mimo pritomnosti bratovej priatelky, aj mimo priestoru, kde ona teraz zije. Chod s nou na kavicku, alebo len tak na lavicku do parku. Alebo s nou plej v zahrade. A vysvetli mame, ze pritomnost tej dievciny narusa vas vztah, ze ty to tak citis. A vzhladom na vasu vzajomnu lasku si tento vztah nechces dat niekym narusat.

janulka

Ahoj, Anit!
Čítala som tvoj príspevok viackrát a skúsim ti poradiť. Teraz sa nachádzaš v nejakom bloku, v ktorom sa krútiš a nevieš ako von. Predsa pravý stav človeka je totiž šťastie a spokojnosť. Cítiš sa ukrivdená a to je jasný príznak toho, že si priveľa investovala na nesprávnom mieste. Veľa dávaš, lebo chceš matku obštastniť. Usiluješ sa byť dokonalá, lenže sa nadmieru rozdávaš, a od nej očakávaš, že sa ti rovnako odplatí. Keď si uvedomíš že to tak nie je, cítíš sa ešte horšie.
Skús darovať trochu viac času sama sebe, alebo svojmu priateľovi namiesto toho, aby si žiarlila. Robíš len sama sebe zle, a následne na to negativitu prenášaš ďalej na ľudí tvojmu srdcu blízkych.
Ešte jedna rada, keď prídeš od mamy a budeš mať pocit ukrivdenosti: sadni si za stôl:
1. napíš jej list (ktorý jej nemusíš poslať). Začni tým, že žiarliš. Popíš jej aj to že sa cítiš ukrátená, urazená. Spomeň aj tvoj strach ktorý máš v duši a tiež, že sa hanbíš za správanie , ktoré je spôsobené žiarlením. Napr. Milá mama, zlostí ma....
2. napíš odpoveď, ktorú by "akože" písala tvoja mama (napíš všetko, čo potrebuješ počuť, aby tvoja dušička bola spokojná) Napr. Milá, Anit! Chápem,že... Sľubujem, že... atď
3. záverečný list(precíť "list od mamy") a opíš aké pocity v tebe vyvolal. Napr. Vďaka tvojej láske cítim, že.... Mám rada... Verím, že.... atď (záleží od tvojich pocitov v momente precítenia emócii).
Vyjadrením pozitívnych pocitov zaplníš prázdnotu, ktorú v tebe zanechali negatívne pocity.
P.S. Je v tvojich silách zmeniť sa a nikto iný to za teba nemôže urobiť. Tak veľa zdaru, držím palec!

jarka777

Niekedy nevieme preco a spravame sa ziarlivo ale podla mna to nie je nic nenormalne.Vies skus si povedat ze ty si jej dcera vzdy si bola a budes a ona bude stale len priatelka ktora tu teraz je ale nemusi byt navzdy. Chapes? Skus ju brat ako kamaratku ak sa to da a aj tak ze brat je s nou stastny, skus sa trosku na nu inac divat ja viem je to tazke ale skus.