Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nenávisť voči vlastnému bratovi

Príspevok v téme: Nenávisť voči vlastnému bratovi
Petra85

Môj problém sa netýka majetkových ani žiadnych iných podobných vecí...
Môj brat má už pomaly ku 40tke.. Bývame v spoločnej domácnosti s rodičmi.. Brat je prvotriedny, nespoločenský čudák so závistlivými názormi na dianie okolo neho, neochotný pomáhať rodičom, nevie si ísť sám nič kúpiť čo sa týka jedla alebo oblečenia, všetko mu kupujú rodičia a nemá v sebe ani štipky hanby keď otca pošle v zlom počasí niečo kúpiť. O tom, že v domácnosti nepreloží ani krížom slamy a o veľa ďalších vecí radšej pomlčím.
Po dlhej dobe si teraz našiel priateľku a robí pred ňou zo seba to, čo nie je. Nepredstavil nám ju no počujeme o čom s ňou v telefonátoch hovorí. Klame ju ako a čo všetko on doma robí, ako chodí po nákupoch, čo všetko on vybavuje, klame v práci keď ho napr. zavolajú nečakane na smenu tak sa na niečo vyhovorí že niekde je a pod...
Moju nenávisť voči nemu som začala pociťovať pred pár mesiacmi.. keď som videla ako sa rodičia začínajú kvôli nemu trápiť.. Snažila som sa im dohovoriť aby mu povedali do duše, no boja sa lebo sa už raz vyhrážal, že ho život nebaví a že si niečo urobí. Odvtedy mu nehovoria nič.
Neviem čo mám robiť a ako túto situáciu vyriešiť no už takto nevládzem, keď vidím ako sa rodičia trápia. Nenávisť a zhnusenie voči nemu začína byť u mňa čoraz väčšia.

Prezyvka55

:D tak to ja som v 18tke dostal poklepane po pleci ze mamahotel vraj konci a mam na vyber skolu a intrak alebo pracu, prv som siel do skoly ale po par mesiacoch ma to znudilo a siel som pracovat :D si neviem predstavit do 40tky u rodicov, trochu trapas

geopardica

Peti,dakujem,ja mam tiez 28 a chapem tvoju terajsiu zivotnu situaciu,nie je lahke byt samostatny,ved aj ostatni mladi ludia dnes velmi tazko vyziju,ked chcu sami byvat,nedoz nemaju alebo stratia robotu.
Teda ako pises,ze brat predtym taky nebol,aky je teraz... pises,ze nastal niekedy predtym akysi ZLOM a odvtedy to islo s nym dolu vodou...ten by trebalo vypatrat... napr.zazil rozchod,alebo stratil pracu,skuste popremyslat,ak ste predtym zdielali svoje myslienky,rozpravali sa bezne,nic ste si nevsimli,nic nenaznacil? priamo-nepriamo.To,ze klame priatelke je zle,treba mu vysvetlit,ze ked bude s nim a zisti to,ze klame,urcite nebude nadsena,strati v nom doveru a prinajhorsom sa moze s nim rozist... a to dufam nechce.Treba to s nim riesit,mal by on sam chciet to zmenit. Viem,ze problem ako na to,vravim ze odborbejsia pomoc by mu pomohla-psycholog,ten by rozanalyzoval celu situaciu a pomohol sa dostat na koren problemu.

NADA55

Petra kolko rokov maju Tvoji rodicia odhadujem okolo 65?Ma brat voci nim agresivne spravanie?Ony maju pravo odhlasit ho z trvaleho pobytu.Diskutuj s rodicmi o tom ,ale musia ony samy navrhnut co a ako dalej.Ako su na to po zdravotnej stranke?Stava sa ,ze ti isti rodicia vychovaju rozdielne deti ,vedela by som o tom rozpravat,tiez som si presla vselicim....a vidim,ze ty mas uplne inu povahu a citenie...Ale neustalym prehliadanim jeho sparvanie sa to moze len zhorsovat.Pokial on nebude odkazany sam na seba nedokaze pochopit co druhym sposobuje a co to obnasa byt sam.Co sa tyka rozhovoru s jeho priatelkou neviem pockala by som snazim sa vzit do tej situacie,ale skor by si sa mala rozumne a trpezlivo porozpravat s nim ,ze sa planujes porozpravat s jeho priatelkou ,ked sa nezmeni uvidis jeho reakciu...je to viac na rodicoch...ked budu ticho tak ho v tom podporuju a nepohnete s nim...

Petra85

geopardica.... ja mám 28 rokov a už som sa chcela odsťahovať, len mi to nevyšlo v práci tak som opäť tu..
Bývame vo veľkom rodinnom dome, takže nejaká otázka malého priestoru tu nie je..
Vyrastali sme super... Naši nás vychovali dobre, k spokojnosti si myslím.. Ono aj s týmto bratom bolo všetko v poriadku.. žil aj on normálny život, chodil medzi ľudí, nemal problém ísť do mesta a pod.. Potom však nastal nejaký zlom (nevieme dodnes čo sa stalo) a odvtedy je takýto čudný..
Ide na poštu napr. čo máme pár metrov od domu a on vyberá auto a ide zásadne keď je už tma..
Niekedy pomáhal doma, upratoval, staral sa či o záhradu.. Teraz absolútne nič.. V práci o ňom už hovoria že je neochotný, podráždený, neustále len Péčka nosí.. Ja tomu vôbec nerozumiem..

geopardica

Chapem ta,ze mas teraz k bratovi takyto postoj,za to ako sa sprava....,ale tym ze ho budes nenavidiet,ublizis sebe aj jemu...povedz mu tiez svoj nazor,pekne vklude,ked sa ti nueco nepaci....a to,ze sa vyhraza,to neurobi,je prilis slaby na to,aby si nieco spravil,manipuluje tymto sposobom s vami. Uz ste sa s nim o tom hlbsie rozpravali? Myslim si,ze by potreboval odbornejsiu pomoc.

geopardica

Urcite ako pisu predosle prispevky,porozpravat sa a stanovit hranice. Chyba rodicov,ze mu to toleruju a nie su prisnejsi!!! Neviem v akom prostredi ste vyrastali,v akom vztahu boli vasi rodicia-ako to medzi nimi fungovalo,ako sa spravali k vam,skus trosku opisat vase spoluzitie... a kolko rokov mas ty Peti?

Petra85

NADA.. Vieš mamka toľkokrát pýtala otca aby s ním rozprával.. Len neviem či otec sa nejako bojí, nerozumiem tomu.. Vždy povie iba vtedy keď brat nie je doma ale akonáhle je, tak nepovie nič...
Brat miesto toho aby si kúpil byt, tak už na 2x si kupoval nové auto lebo si myslí, že každý bude obdivovať a hovoriť ako si on dobre žije..
ja som rozmýšľala nad tým, že by som oslovila tú jeho priateľku tak medzi 4 očami, myslíš že by to nepomohlo keby som jej povedala ako sa veci naozaj majú?

NADA55

Petra ale mali by ste si s nim pohovorit a stanovit urcite pravidla aj napriek vyhrazkam.Nech sa vyhraza a ke d chce nech si urobi nieco ,myslim si ze sa ma prilis rad nato,aby si nieco urobil,on len skusa kolko znesiete a ide daleko za hranice slusnosti.Jemu tento styl zivota vyhovuje tak preco by ho menil. Je dospely a sam si nesie zodpovednost za seba.Musite v sebe najst tu silu hlavne rodicia a maju aspon v tebe oporu co je mile.CHapem,ze dnesnej dobe sa tazko osamostatnuje,ked je vsetko o hypotekach ale dnes je taka doba,ze inak to nejde,ale mozete mu navrhnut podnajom nech si vyskusa s priatelkou.Hlavne mu prestat tolerovat jeho spravanie ,ze aj bez prace su kolace....