Dobrý večer,mám 22 rokov a už odmalička ma trapi problem a to je,že nedokážem ovladať svoj hnev.Bohužiaľ nieje to len o kriku.Zdemolovala som už pol bytu.Najhoršie natom je,že odkedy nebyvam s mamou ,odnáša si to moj priateľ.Vidim chyby vo všetkom len nie v sebe a ked ma nato upozorni tak to zachadza až do extremov.Kruto mu nadavam a v danej situacii si vobec neuvedomujem čoho sa dopušťam.Ked trochu vychladnem,uvedomim si spätne všetko a trápim sa vyčitkamy nadtým čo som zas a raz spôsobila.Prosím vás pomôžte mi.Skusila som už mnoho odbornikov a nikam sa to neposunulo.Občas mám pocit,že som stratený pripad.Nechcem o môjho priatela tymto prist.Takisto trpím nespavosťou a to nieje zdaleka všetko.Za každu radu budem vdačna
Neviem ovládať svoj hnev!
Lamparter, ak trpíš výbuchmi zlosti, zúrivosti, hnevu, precitlivenosti, nevyrovnaným správaním a emóciami, máš problém s meridiánom pečene. Je to psychický prejav jej energetickej nerovnováhy. Keď dušička začne trpieť, orgány zhoršujú svoju aktivitu. Pečeň patrí k tzv. lapačom všetkých našich zážitkových problémov. Povedz, čo Ťa trápi? Kto Ťa naštval? Komu nedokážeš odpustiť? Požičal si niekomu niečo a nechce Ti to vrátiť? Chce niekto niečo od Teba a Ty mu nechceš alebo nedokážeš dať? Cez pečeň prechádza úplne všetko - ľútosť, strach, zlosť, krivdy, úzkosť, zloba. Práve tam sa nám ukladajú všetky naše nešťastia. Tiež ukazuje náš vzťah k svetu, to, ako dokážeme milovať, ako dokážeme tolerovať, chápať, komunikovať, vyrovnávať sa, ustúpiť, ak treba... Môžeš sa aj zobúdzať medzi 1. - 3. hod. v noci. Ak si sa v tom našiel, tak sa pokús dostať pečeň do rovnováhy a začni si ju čistiť. Snaž sa zo svojej duše dostať aj všetky negatívne pocity. Potom dosiahneš harmóniu tela a duše. Ak nie, tak som sa mýlila. : )
Odborníci ti nepomôžu a ani ty sama si s tým neporadíš. jednoducho ten ventil potrebuješ. No ničiť si vlastné veci či psychiku priateľa mi príde nekonštruktívne.
Nájdi si niečo kde tú energiu raz za čas vypustíš. Najlepšie ak pochopíš časové intervaly v ktorých sa ti to opakuje. Ono hnev ako taký(výbuch) sa už skorigovať nedá, či musíš pochopiť samú seba. Svoje nálady, emócie, reakcie. Ak to pochopíš tak dokáže trošku viac ten svoj výbuch zacieliť.
V každom z nás sa kumulujú určité nespracované veci a raz za čas potrebuje každý človek vypustiť. U mňa to tiež býval problém a stále to neviem celkom ovládať. No pochopil som, ktoré emócie za to môžu, podarilo sa mi spracovať rýchlejšie a lepšie jednotlivé udalosti, no a nakoniec som sa dostal do štádia, ke´d som celkom kľudný ,,cholerik,, :) Raz za 5 rokov sa s niekým pobijem a uvoľní to zo mňa doslova všetko a potom mám pokoj :)
Nenabádam ťa, aby si niekoho zmlátila, ale potrebuješ pochopiť samú seba a tak isto to, ktoré podnety dokážeš a ktoré nedokážeš spracovať. Tie sa potom hromadia (kumulujú) a nakoniec exploduješ vtedy, ke´d to najmenej čakáš.
Prihlás sa na kurz jogy pre začiatočnikov,
tak to uz je naozaj prehnane
Ja ťa viem presne pochopiť lebo mávam veľmi podobné stavi a tiež som sa to snažil kontrolovať a sa mi darilo aj dlho vydržať a potom zase sa nakričal na všetkých a pokazil vela krásnych chvíľ s rodinou, následne ma ho tak mrzí že sa nedokážem na seba ani pozrieť... Tiež neviem ako sa dá s tým bojovať nechcem už nikdy nikomu ublížiť. Je to hrozné. Ak by mal niekto na to radu alebo vedel pomôcť bol by som veľmi vďačný. (mail: lamparter@azet.sk)
Ja si nemyslím,že toto je najvhodnejší sposob..nebudem si azda za každym volať sanitku ..