Nesustredenost

Príspevok v téme: Nesustredenost
Anjana

Mam nieco ako depresivno-uzkostno-schizoidnu poruchu, a niektore obdobia mavam velku nesustredenost.

Snazim sa vhodne jest, doplnky k tomu, (teda aj lieky chemicke uzivam), a chodit na vzduch, nesediet cely den, pravidelne spat, a zaradovat do programu vhodny typ relaxacie (napriklad hudba, film, pozorovanie prirody ci ludi a nasledne zdielanie s niekym, co som videla). Pricom viem, ze tento priznak vznikol preto, lebo neviem robit to, co ma bavi, som dost necinna, nedavam energiu tam, kde mam potencial byt stastna, a tak telo mi to signalizuje tak, ze prestane fungovat (konkretne psychika - sustredenost).Snazim sa s tym pracovat.

Dnes som rozliala vodu z kyslej kapusty, ako som nepozorne isla s nou v miske po predizbe. Sranda, kedze neslo o nic take dolezite a ani ma nikto nevidel. Zasmejte sa kludne aj Vy. Mne to prislo vtipne, lebo som si to vobec neuvedomila, ze tam je az tolko vody, ze ked to naklonim trosku sikmo, uz to vytecie, pozerala som na tu vodu na zemi ako puk.
Mam teraz take pravidlo, ze nerobit viac ako 1-2 veci naraz. Pritom predtym som robila aj 4..
Ani rozmyslat o viacarych veciach naraz nie je vhodne.. Inak sa nesustredim ani na jedno.

Ameliee

Ja mam podobny problem. Ja sa liecim na uzkostno-depresivnu poruchu. A neberies ziadne antideprsiva alebo nieco, len tu guaranu?

anjana

Ad Rozliata kapustova voda - podarilo sa mi to utriet,vynahradit skodu, bez nejakych nasledkov. No je treba nieco robit, aby som bola sustredenejsia. Zatial len uzivam mensie mnozstvo guarany, skoro denne teraz.

anjana

Ale nie vzdy sa mi dari to pravidlo dodrzovat, ako s tou kapustou. Moje myslienky vtedy boli rozlietane na prilis vela veci.

Funguje ten rascovy caj na sustredenie? Kto ma skusenost?

Pekny den.