Ahojte znie to choro ale ja neviem som mlade dievca a podla bmi mam nadvahu 8kg mam 70kil a 160cm moj problem je ze ja sa najem vecer potom sa mi neda spat a jem o pol noci.Preto ma to trapi lebo by sa to nemalo
Nočné jedenie
syndrom nočného jedenia mám aj ja -a to by ste veru nechceli! Niekedy si to pamatam,ale je to tak 2 x za noc čo idem do chladničky a zjem čo vidím... niekedy ked sa rano zobudim si poviem jeej ja som nebola jest, super , a potom prídem do kuchyne a spomeniem si ako som stála pred chladničkou a vyžierala.hroza
v noci sa jesť nemá, je to dokonca škodlivé, ak krce môžu byt
Pozdravujem..
No, o jedení v noci. Moja žena pravidelne v noci šrotuje. A to má BMI na spodnej hranici, takmer podvýživa.
Moj synátor toho počas dňa vela nezje, ale večer tesne pred spankom to napchá do seba všetko naraz, uteká umyť zuby a do slintá na vankúš až do rána bieleho. Na jeho rebrách - skrátka antikulturista. Ked som ho minule ostrihal, vyzeral akoby bol práve navrátivší sa z koncentráku..
Takže nočné jedenie nejako nepovažujem za hlavný dôvod nadváhy.
ja mam problem taky istý,jem v noci ale už trošku dlkšie asi tak 18 rokov a stale to nejde prestat.Ktomu sa pridružili deticky tri:-)a aj vek 33:-) a je to horšie zvladnutelne.Kdesi som čitala že je to navyk (ako alkohol,cigi...) ma to aj svoje meno (syndrom nočného jedenia),títo ludia vela krat skončili aj v nemocnici s dorezanými rukami pri krajani salamu o 3hod. rano.preto kričim pomooooc!!!a luci222 trapi asi oboje aj kila aj to buntošenie ono to totiž dost na seba nadvezuje
Daj tomu volny priebeh.
Ja som mala take obdobie nocneho jedenia. U mna jedlo velmi suvisi so vztahmi.
Proste som opustila maturitou jeden otrasny kolektiv a cely zivot sa mi zlepsil, zmizlo aj nocne jedenie.
Cez maturitny rocnik sa stresom vyostrili vztahy a preto som to pred spanim nezvladla a celodenne napatie ventilovala takto. Aj som po strednej schudla. Celkovo u mna zmena prostredia, ludi, robi so mnou v kazdom smere velke zmeny lebo som velmi ovplyvnitelna a zavisla na druhych citovo.
Ok, takže jedenie pred nocou sme už riešili. Ďalej je určite dobré športovať a jesť viac zeleniny. Ak si fanúšička mliečnych výrobkov, vyberaj radšej nízkotučné, po prípade nejedz veľa syrov a zo smotanových jogurtov sa tiež priberá. Ďalším jednoduchým spôsobom je konzumácia vlákniny, nachádza sa napríklad v zelenine, v pečive a podobne. Štiplavé papričky v podstate tiež spalujú, takže ak nemáš nič proti štiplavým jedlám, môžeš si ich raz za čas s mierou pridať do jedla. Pitie zeleného čaju zlepšuje metabolizmus, čiže by tiež mohol prispieť k zhodeniu nejakých tých kilogramov. Potom sa skús asi tak 30 minút pred jedlom napiť pohára vody, prispieva to k lepšiemu tráveniu. Neručím za to, že to pomôže, ale myslím si, že by mohlo :-) Prajem veľa šťastia a neprežeň to s tým chudnutím :-)
no treba sa nejak premôcť a nenajesť sa na noc ...sama vieš, že to nie je dobré a že sa ti to potom ukladá ..takže síce prvé dni to bude des, ale ty to zvládneš ..a ak chceš zhodiť, tak sa treba lepšie stravovať, zdravšie a treba aj pohyb ....o týchto veciach nepíšeš, tak neviem(e) či športuješ, príp. čo cez deň ješ
ano lebo si pridem same seba strasne tucna a hlavne moje brucho hanbim sa za seba
Osobne mám tiež pocit, že vieš, že neskoro večer by si nemala jesť. Pokiaľ viem, telo to nevie poriadne stráviť a viac sa toho ukladá to tukových vankúšikov. Chceš poradiť, ako schudnúť, alebo?