ahojte...dnes som bola u doktorky a povedala mi že mám 3 cm cystu na vaječníku...mám strach, povedala že po kramoch mam prisť a že sa nemám stresovať..mna to pri sexe neboli, ani som nevedela že ju mam..prosím každy príspekom mi pomôže dakejm
cysta na vaječníkoch
ahoj kocky, chcem sa spytat mam cystu na vajecniku a pri sexe krvacam moze to byt preto?
Bud rada ze o nej nevies niektore zeny by ty mohly povedat ako ukrutne bolesti im to prinasa pri menstruacii.Stach s toho ze ju mas nemaj strach by si mala mat keby si nechodila na pravidelne gynekologicke prehliadky
Čaute, baby chcel by som sa spýtať, že keď má moja priateľka cystu na vaječníku tak či môžme mať pohlavný styk ? Já som o tejto cyste počul asi druhý krát pre mňa je to neznáma vec, a mojej priateľky sa hanbím spýtať príde mi to také trápne. Veľmi by ste mi pomohli ďakujem.
ShaulaThalit: Urcite sa riad pokynmi doktorky a hlavne nestresuj. Mozno ti naozaj pomozu hormony a pokial nie, tak potom sa da cysta vybrat operativne. Robi sa to laparoskopicky a ja sama som na takejto operacii bola pred 5 mesiacmi. Nemusis sa nicoho bat, nie je to nic hrozne. Mam len take dve male jazvy na bruchu ktore mi uz skoro ani nevidno :)
Co sa tyka operacie- podla mna je zbytocne hned plasit s operovanim. Ak cysta/y nesposobuje nejake ine vazne problemy, najlepsie by bolo ist od toho najlahsieho. Mne lekarka sama povedala, ze najprv skusi liecit jednoducho a ak to nepomoze, potom operacia. Ale viac si bola ista, ze pomoze lahsi sposob aj ked mi meskal menzes a mala som bolesti.
Operaciu vazne len ked uz nie je ina cesta, predsalen to je zasah do ludskeho tela, a ak by bol aj zbytocny, skoda- dalo by sa tomu predist..
sawovka, nemusis sa vobec bat. Mne pred cca 2 rokmi zistila lekarka 4,5 cm cystu na lavom vajecniku. Ale po poriadku- priblizne 3 mesiace som nedostala menstruaciu, len taku nijaku - pol dna spinenie a koniec. Myslela som, ze to mam zo stresov a po skonceni rocnika sa mi to upravi. Nahle vsak prisli silne bolesti na lavej strane len tak bez priciny. To ma prinutilo ist ku gynekologicke. Zistila mi cystu. Pichla mi injekciu na vyvolanie menstruacie a na dalsie rano ma objednala na krv a odbery z vyteru (bezne rocne vysetrenie). V den po odbere som dostala silne krce a mala som na male na odpadavanie. Ale vdakabou- dostala som menstruaciu. V priebehu mesiaca som bola 2x na kontrole a pri poslednej kontrole lekarka skonstatovala, ze cysta je prec a je vsetko ok.
Poradila mi uzivat uzivat hormony, ktore obsahovali progesteron ci estrogen (neviem presne, ale prave ten konkretny hormon mal zapricinit, ze budem mavat pravidelne menstruaciu a teda veeelmi malu pravdepodobnost na vyskyt cyst). Rozhodla som sa pre hormony spojene s antikoncepciou, cim so zabila dve muchy jednou ranou :)
Hlavne sa ale nemusis vobec bat- ak si mala menzes pravidelny (nepises, tak neviem) a ak si nemala bolesti, cysta sa ti rychlo vytrati..hlavne ked ja taka mala.
Neboj nic ;)
Ahojte... pred pár dňami mi zistili cystu 55 mm... bolí to, atď... odporúčate ísť na operáciu alebo nasadiť hormonálne tabletky?
firmament-ja ti tiež držím palce dufam že to dobre dopadne
ahojte = tak ja sa pridavam..tiez mam cystu 7x8 cm plnu krvi a chcu mi vzbrat cely vajecnik. zajtra idem na kontrolu k druhemu gynekologovi aby som mala min. dva nazory ci to musi ist von. bolesti skoro vobec nemam.iba ak je chladno..divne...a sexovat sexujem dalej ...doktor mi povedal ze to ma kazda druha zena a tak si vravim...ze to bude ok..drzim vam palec:)
aha. ta moja má 3cm tak som zvedava, mna boli bruško len ked je "plné"vtedy to tlačí inak ok...no tak dik za opis snád sa tomu vyhnem