Prestalo sa mi dariť

Príspevok v téme: Prestalo sa mi dariť
doktorka22

Dobrý deň!
Len stručne opíšem svoj stav. Mala by som tento rok končiť 3.ročník na VŠ, no asi nebudem. Pôjdem do medziročníka s dvoma, troma predmetmi. A to som doposiaľ mala vždy všetky skúšky spravené, nič som nikdy neprenášala.
No tieto skúšky som sa začala neskôr učiť, lebo v rodine boli zdravotné problémy, a tak som sa začala poctivo učiť až neskôr...aj keď sa naučím na skúšku o ktorej spolužiaci hovoria, že je to o šťastí, tak nespravím. A pritom som sa aj učila viac ako oni, len oni mali šťastie, skúšajúci mal dobrú náladu alebo ja neviem...alebo to je tým, že sú už posledné termíny a chce čo najviac ľudí poslať do medziročníka, aby škola mala peniaze....
No začínam mať pocit, že to tak asi má byť. Hoc mi to stále nejde do hlavy, že doteraz mi všetko išlo a teraz toto...a to som aj brigádovala v dobrej firme, nie ako ostatný spolužiaci, učila sa jazyk,...
Prosím len o povzbudivé slová, nech sa posnažím čo najmenej skúšok mať v tom medziročníku, alebo že to nie je nič neobvyklé, že to nič zlé neznamená,...

doktorka22

hm, to si ako myslel, život vo svojich rukách?...naozaj sa snažím nad tým povzniesť a nežiť naivne v dobe ZŠ, SŠ keď som naháňala jednotky do žiackej knižky...

Prezyvka55

Hmm a to som si naivne myslel ze na vysoke skoly chodia uz ludia co maju zivot v svojich rukach alebo si ho vedia aspon trosku riadit. Asi nie no.

doktorka22

No lebo ma to trápi, že doteraz som sa dokázala na skúšky naučiť, a porobiť ich. A akurát teraz keď mám končiť prvú etapu, tak sa mi to vôbec nedarí...
a hlavne viem ako niektorý doma nato zareagujú, pozitívne isto nie...a taktiež v škole vidíme keď štvrtačky hovoria o svojich spolužiačkach čo skončili v medziročníku...

0vecka

no hlavne to ze niekto prenasa predmety na vyske je celkom normalna vec... ja som sice nic neprenasal ale zopar krat to fakt bolo len o stasti... navyse ak chcela ten rok aj tak venovat jazyku tak nechapem o co ide... JE to akoze mrzute ze si to clovek nemoze oslavit ale aj tak..

Prezyvka55

0vecka tiez mi to prislo divne lebo ked si poviem ze teraz na chvilku necham skolu lebo sa musim venovat niecomu dolezitejsiemu alebo mam nejaku inu prioritu tak je to pre mna dostatocne odovodnenie.
Je nejaka nevyrovnana so sebou alebo to chce takto stresovat pri kazdom svojom rozhodnuti?

0vecka

2 doktorka22 takze ty prenasas 2 predmety a kvoli tomu si sa zosypala? akoze sorry ale toto niesu nejake realne problemy

doktorka22

ďakujem vám, že ste mi sem čosi napísali, nemáte ešte nejaké pekné slová?...
Zase ma to začalo trápiť a neviem sa na nič sústrediť :(...To je najhoršie. Ani priateľove povzbudenie nepomáha, naopak sa cítim pred ním ako decko.
Úzkosť ma pochytí hneď ako si začnem opakovať učivo na skúšku.

Liliana65

doktorka22

všetko zlé je vždy na niečo dobré :) hore hlavu, posnaž sa, možno sa ti pošťastí teraz, daj do toho všetko, nech neľutuješ a zdravie rodiny je vždy prednejšie!!! bola som v podobnej situácií, ale šlo len o jeden predmet, nakoniec som ho na opraváku urobila a tiež som sa škole nevenovala zo zdravotných dôvodov rodiny ... neľutujem! váž si rodinu a čo máš, ak nejde o život, nejde o nič... prinesie ti to do života určite aj niečo nové, aj skúsenosti... neber to tak tragicky, hlavu hore :)

doktorka22

no ja sa to snažím nebrať tragicky, a ešte sa snažím čo najviac skúšok porobiť, nech mám toho čo najmenej v medziročníku...ale popadajú ma sem tam depresie z toho, ako sa mi zrazu mohlo prestať dariť...predstavujem si, ako bude otec nadávať, aká som hlúpa (on má takú tendenciu), bývalá ,,kamarátka,, si bude isto mädliť ruky, že sa mi to nepodarilo, keďže mi doteraz všetko závidela a preto sa so mnou prestala z ničoho nič baviť...
Rok navyše nie je taká katastrofa asi, pokiaľ vás všetci doma podporia...mám veľa známych, ktorý prestúpili na inú školu v prváku, a tak automaticky rok stratili...ale tak oni sa aspoň tie dva roky stále len nestresovali ako ja, a to úplne zbytočne, lebo i tak skončím pravdepodobne v medziročníku ako ostatný, čo to nebrali tak vážne :/ je to strašné