Ahojte, mam taky problem ze casto ked niekde musim ist, do spolocnosti napr. urad prace, do banky atd. alebo staci aj ked som postaveny do situacie ked sa ma niekto nieco pyta, a ja musim nieco vysvetlovat, ked som v strede pozornosti, alebo v spolocnosti v ktorej sa necitim prijemne a uvolnene. Je toho viac, ale je to skor podvedome. Pretoze nemam problem to vysvletlit alebo co potrebujem, na nieco sa opytat ak potrebujem pomoc napr. v obchode td. (aj ked to pre mna nie je prirodzena vec a niekedy mi trva kym sa premozem) resp. vybavit a nemam problem zeby som sa napr. zasekol a nevedel povedat co potrebujem, ale ako som pisal je to podvedome, cize ja to vybavim co potrebujem, sustredim sa na to. no napr. ked odchadzam von tak citim ze uz som spoteny. Nebojim sa ludi ale problemom by mohlo byt to ze do spolocnosti nechodim casto, vacsinu casu travim doma + k tomu som aj introvert. Dost zla kombinacia, no ja by som aj isiel niekde a rad, len tiez casto nie je s kym ale to je dalsi problem.
Neviem co je pricinou, mozno je to to ze podvedome rozmyslam nad tym co si ludia o mne myslia. Dalsi problem je ten ze sa neviem v spolocnosti uvolnit, jedine pri naozaj dobrych priateloch. Urcite to ma nieco spolocne so socialnou fobiou, mozno to je nie su uplne vsetky priznaky ale mozno niekto pozna presnu diagnozu, o ktorej neviem. Rozmyslal som o navsteve psychologa ale neviem ako velmi je to narocne po financnej stranke, pretoze studujem a velke moznosti nemam. A predstavujem si ze taketo liecenie asi bude vyzadovat vela casu, a tym padom aj penazi. Vedeli by ste mi niekto poradit kto mate s tymto skusenosti? Mozno nejake osobne rady, ak aj vy mate s tymto problem, popripade odporucanie na nejakeho psychologa a pod. Chcem s tym nieco spravit, pretoze myslim aj na buducnost a na to ze mi to napr. aj pri hladani prace urcite nepomoze a takisto pri osobnom zivote.