Kolko mg treba na tazku depresiu?
Alventa
Mirzaten
Ja veľmi dobre poznám popis diagnózy ťažkej depresie. Avšak aj to viem, že veľa ľudí už aj depresiu, ktorá má len mierny priebeh nazýva ťažkou, čo klinicky nesúhlasí. 4. deň beriem Alventu a idem sa zblázniť :( musím vydržať, nič iné mi neostáva.
Bruno333 prezrad aký je ten tvoj teraz zázrak..
ahoj, musis vyskusat dat maximalnu davku a uvidis ci je to vela alebo malo, ak nemas vedlajsie ucinky. Asi si zena a nemas to co ja ze sa mi scvrkol penis.
Ak budes stale citit ze je to malo, treba zmenit lieky, to je normalne pri depresiach.
U mna osobne to bolo moje prve antidepresivum a velmi mi vtedy pomohlo.Az na tie vedlajsie ucinky, ale lepsie ako mat depresie.
Potom som ale objavil s lepsimi ucinkami a bez tohto vedlajsieho ucinku, tak som presiel na to.
povedz to psychiatrovi, moze ti pridat este 37,5-75mg (v ambulantnej praxi sa zvycajne cez 300mg nejde), alebo prikombinuje este nejake ine AD, treba si vsak uvedomit, ze depresivna faza prebehne, aj ked sa uzivaju lieky, treba zapojit nielen farmaka, ale aj sam seba do jej prekonania
bereriem 225 mg ale je to malo...citim to...
max. odporucena davka je 375mg denne, stretla som sa vsak aj s davkou 450mg.
Davka 150mg pri tazkej depresii staci malokomu, to je skor udrziavacia davka.
"tazka" depresia je jednoznacne definovana urcitymi kriteriami, ktore tu vypisovat nebudem.
oprava: dávka....namiesto látka
definuj ťažká depresia. priemerná účinná látka je 150mg/deň.