Neviem čo s bratom

Príspevok v téme: Neviem čo s bratom
čorobiť

Možno sa tato tema bude zdať niekomu smiešna, alebo obyčajna, no pre mna je dôležita. Neviem ako zmeniť spravanie môjho brata, nepočuva vôbec nikoho, robi len to čo chce on. Nejde o nejake pubertalne spravanie-flakanie po vonku, fajčenie, odvravanie... skôr ide o veci, ktore by mali byť v živote normálne, ale on to tak nevníma. Ma 17 rokov, mam pocit, že ma rozdvojenu osobnosť, na jednej strane sa s nim da normalne baviť, je citlivi, chapavy, no na strane druhej je ako male dieťa. Ak s nim ludia budu vo všetkom su hlasiť, tak je v pohodne, akonáhle mu niekto povie niečo čo sa mu nepáči, tak je problém.
Myslim, že si vobec neváži svoje zdravie. V jeho veku by mal mať už nejaky rozum. Neviem ako mu vysvetliť, že si nemože rano umyť hlavu, trocha preletieť fenom a isť von do zimy, bez čiapky, ešte dokonca v jarnej vetrovke. Presne tak ako dnes, umyl si vlasy, vyfenoval, zrazu sa mu zazdalo, že ma vraj veľke vlasy, tak si ich navlhčil, nevravim ani o tom, že si nedal čiapku a išiel do tej zimy. Mama sa može rozkrájať, ked mu vysvetluje, že to nemože robiť, že z toho može mať následky, zapal mozgových blán, alebo pluc...
Ak ho na to začneme upozornovať, tak z toho obvini nas, že on vraj nič nerobi, najlepšie to je rano pred odchodom do školy, ked s mokrou hlavou stoji na verande a mama mu dohovara že tak nemože isť, nestihne autobus a nakoniec je zla ona, pre nu nestihol do školy... a takých veci je plno, lenže toľko miesta tu asi ani nieje...
Naozaj neviem ako docieliť, aby dodržiaval pravidla, ktore su v živote bežné, normálne a pritom dôležite.