8 ročné dieťa - obrovská úzkosť

Príspevok v téme: 8 ročné dieťa - obrovská úzkosť
okidoki

prosím radu as pomoc - dieťa po šikane a mobingu v bývalej škole prestúpilo na druhú školu, ale vôbec nechce komunikovať s učiteľmi a s rovesníkmi len málo.
šikanu bývalá škola zatĺkala, rovnako aj panie psychologičky vo svojich posudkoch. neurológ dieťa posúdil ako v norme, psychológovia riadia psychiatriu. je to OK? dieťa sa bojí kontaktov iba v škole, doma a inde na verejnosti mimo školu je úplne v poriadku.

vie niekto poradiť dobrého detského psychiatra v BA?
musia sa v týchto prípadoch podávať lieky? robia sa aj nejaké sedenia - ako sa na to ide? potrebujem dieťaťu ukázať pozitíva aj v škole, aby bolo šťastné. dá sa to? lieky nechcem - pripadá mi to príšerné.

fridaynow

Ja som pocula o dievcati, co robilo inym zle, a dost zakerne, a potom keď jej to decka vratili, tak sa hrala na chudatko. A jej matka jej to žrala. Až keď sa porozpravali rodičia a porovnali si vypovede deti, tak prisli na to, že ozaj je mrcha ta malá a nie vsetci ostatní. Zrejme malý psychopat, ale jej matka samozrejme verila svojej dcere a dala ju na inu školu. Čím sa ostatnym detom aj rodicom ulavilo.

dafafa

urcite najst dobreho detskeho psychologa a viest nejake sedenia. skuste aj toho psychiatra nech posudi ci su naozaj potrebne psychiatricke lieky, ale to asi az v krajnom pripade ked nic nepomoze.. skuste aj pani Albertovu, je psychologicka naozaj vynimocna

zúfalá mamina

Dobrý večer! Dovolím si ešte k Vašej téme čosi pridať. Pre dieťa sú veľmi dôležití a veľmi potrební kamaráti. Skúste svojmu dieťaťu pomôcť nájsť alebo utužiť existujúci kamarátsky vzťah. Aj jeden robí zázraky. Ja by som pozvala kamarátov aj domov, pripravila nejaký program, aby bolo Vaše dieťa preň atraktívne. A určite to aj Vaše dieťa ocení. Len ho do ničoho nenúťte. Deti do nás akosi vidia. Vedia nás prečítať a aj keď pred nimi hráme divadlo, že všetko je o.k., vedia svoje...Buďte úprimná k sebe aj k dieťaťu. Povedzte mu pravdu, že Vás terajšia situácia trápi ale dajte mu vieru,že Vy sa nedáte, nedovolíte, aby Vás to stále trápilo a bude raz lepšie... Nesmie vidieť Vaše zúfalstvo. Skúste sa usmievať. Veľa šťastia.

Ivka 1

Okidoki nájsť dieťatku kvalitného psychológa by bolo najideálnejšie.Bohužiaľ v tomto Vám neviem poradiť, stretla som sa zatiaľ iba so skôr nekvalitnými, čo môjmu synovi nepomohli.Psychiku je možné ukľudniť prírodnými doplnkami výživy. Veľmi dobrý je včelí peľ a broskyňové aloe . Veľmi rada Vám napíšem o tom viac,ak budete chcieť.My sme to tak robili a veľmi mu to pomohlo. Samozrejme dieťatko musí mať doma pevné zázemie a istotu,že sa má na koho obrátiť a zdôveriť sa so svojimi problémami.

karolinka122

preboha neznic svojmu dietatu cely zivot krmenim ho psychiatrickymi liekmi,z toho sa uz nevymota..najdi ozaj dobreho psychologa.

okidoki

zúfalá mamina - ĎAKUJEM - naozaj ma chápete a rozumiete mi - je vidieť, že máte tiež deti a záleží Vám na nich...

mám niečo už rozbehnuté, zatiaľ nechám psychinu bokom, len by to decko ďalej nivočilo....

a od kvalitného doktora viem, že psychiatriu nemožno "naordinovať" len tak - stačí iba decko povzbudiť a dať mu spätnú väzbu, že ho máme radi a ceníme si jeho snahu - to bývalá triedna nechcela a nevedela môjmu decku dať - to je hlavný problém pre ktorý celá situácia vznikla.

zúfalá mamina

Nemám odvahu dať nejakú jednoznačnú radu, pretože by som musela lepšie poznať celé pozadie. Viem však, že my maminy máme v sebe čosi ako vnútorný hlas. Keď sa vkľude doň započujete, možno Vám zrazu napadne to najlepšie riešenie pre Vaše dieťa. Musíte však výhradne myslieť iba naň, zbaviť sa všetkej ješitnosti... Kašľať na druhých a myslieť výhradne na to najcennejšie. Svoje dieťa. Prídete na to.
...prečo psychologičky zatĺkali...a čo to nie sú ľudia ako my? Tiež majú chyby...klamú, podvádzajú, dajú sa uplatiť, sú prospechárske a podobne. Kvalitu charakteru nezabezpečí kvalita štúdia.

okidoki

lebo sú naviazané priamo na školu, škole ide IBA o svoj vlastný prospech - rozumej meno školy- šikana toto meno zhoršuje, potrebujú žiakov- dostávajú na nich financie, asi veľmi málo rozumieš systému verejného financovania školstva v SR...a asi decká nemáš ani v školách, ke´dže o takýchto praktikách nevieš.