Ako spravne chudnut

Príspevok v téme: Ako spravne chudnut
barbora107

Ahojte, Mam 21 rokov a neustale problemy s chudnutim. Pred 2 rokmi som vazila 105 kil. Potom som pomocou Cambridgskej diety zhodila na 75 kil behom pol roka. Odvtedy do teraz som znova pribrala na 95 kil z coho som zufala. Pritom som sa nejako extra nevratila k svojmu jedalnicku, snazim sa o zdravu vyzivu stale. Neviem ci sa mi spomalil metabolizmus alebo co. Pred dvoma tyzdnami som si dala extra zalezat na zdravej vyzive s cielom schudnut opat aspon na 80 kil. Ale nejde to. Tu je moj priklad jedalnicka jedneho dna : Ranajky : mlieko plus ovsenne vlocky, obed : prazenica z dvoch vajec a dvoch paprik, desiata jogurt klasik malinovy a vecera cottage cheese. A podobne. Po dvoch tyzdnoch som sa odvazila a mala som este o pol kila hore. Pritom cvicim par krat pol hodinu na stepperi. Uz som zufala a neviem ako mam chudnut. Prosim poradte mi. Dakujem za odpovede.

miki25

možno v lete by som ti veril tú tvoju hlášku spomalený metabolizmus, keďže vzhľadom na svoj stav vyskúšal som úplne všetko. drbal som sa basketom 5 mesiacov 4-5 hodiny denne a bolo mi to málo platné. až som sa náhodou dostal k lekárke s istým podozrením na vážnejšiu vyzerajúcu (liečiteľnú) chorobu, ktorú so prekonal pred pár rokmi, ale nepotvrdilo sa to našťastie. bol to len planý poplach, ale doktorka zobrala ma do parády. dostal som nejaký leták, že ako zbúrať veľké množstvo tuku v krvi a dodržiavam už 3. mesiac isté vecí fakt veľmi poctivo teda sa snažím a je to vidno. osobne som dosť tým prekvapený, že sa darí, lebo som moc nedúfal. som však zvedavý, či to bude búrať aj najďalej, ale zelenina je základ, nehovorím jesť len ju samotnú, to nie. dajú sa robiť rôzne zeleninové šaláty ku obedu a iným jedlám počas dňa. môže ísť aj ku mäsu, rybe, na raňajky, ale treba ju jesť 5-6x za deň. 1 porcia max.100g a denne spolu do 500g. hoci niekedy nechce sa mi,lebo zeleniny už mám plné zuby a to doslovne, ale pre výsledok treba niečo obetovať.

barbora107

Bojim sa toho ze som si velmi spomalila metabolizmus vsetkymi dietami lebo som ich vyskusala asi ozaj vsetky. A neviem ako nakopnut telo k poriadnemu spalovaniu

barbora107

Dakujem za vase odpovede. To bol len priklad.Jem aj maso, ryby , polievky zeleninove, zeleninove salaty a podobne.Vodu pijem tak dva litre. Ten 30 day shred som cvicila tiez ale hrozne ma z toho bolel chrbat a prestala som. A co sa tyka cvicena chodila som 3 krat tyzdenne na hodku a pol do posilky kardio a posilovanie a ziadne vysledky, Preto som smutna a neviem co uz s mojou vahou .

miki25

ono osobne mal som podobný problém, ale už sa začína lepšie dariť. treba vysadiť isté hlúposti a dá sa to aspoň zatiaľ. mám nadváhu ešte tých 8 kíl, ale stále lepšie oproti 20. som zvedavý však ako sa bude dariť neskôr. hoci s jedlom ako som písal tak až také veľké starosti si nerobím. všetky mliečné výrobky žeriem, pijem s max. 1% tuku...hoci neviem, či tie ovocné jogurty, čo žeriem majú skutočne 0,1%, lebo sa mi to moc nezdá, ale tak. tiež ono treba pridať aj na zelenine ja 3 mesiace dá sa povedať, že ju jem tak 5-6 denne, 2x za týždeň ryby a výsledky je vidno. tiež vajíčka nejesť, teoreticky tak akurát len bielok by pripadal v úvahu, ale so žltkom vôbec.

vicky_025

tak to veru hej. 30 days shred je super, práve som na druhom leveli aj, čiže tiež môžem odporúčiť.. :)

redka

no ak by pol hodky poctivo cvicila intervalovo teda napr pol minuty super rychle tempo a minutu pohodove a takto vydrzala pol hodky tak by to mozno aj stacilo :)

skus cvicit napr podla jillian michaels 30 day shred ci jak sa to vola... to sa mi celkom pozdavalo :)

vicky_025

ono pol hodina cvičenia by aj stačila ale neviem či práve ten stepper.. neskúšala si nejaké kombinovania cardio a posilovanie? ak cvičíš stále to isté len, tiež to nie je dobre. skús pridať aspoň tie rýchle prechádzky, alebo si nájdi nejaké tréningové videá... aspoň budeš mať spestrenie :)

redka

vidim tam vela mliecnych vyrobkov, malo zeleniny, malo vlakniny... nic nepises o tekutinach.... a pol hodky cvicenia je tak na rozbehnutie... to lepsie spravis ked sa budes denne hodku prechadzat...

vicky_025

ja byť na tvojom mieste pridám jednoznačne na zelenine a uberiem na mliečnych produktoch.. chudnutie nie je o tom jesť čo najmenej, potom si len spomaľuješ metabolizmus... telo si zvykne na to že musí fungovať s málom a tak sa to spomalí.