Ahojte. Mám problém týkajúci sa mojich vlasov - končeky sú rozstrapkané, poškodené, korienky sa rýchlo mastia (musím si vlasy umývať každý druhý deň) a posledný pol rok sa mi tvoria dokonca lupiny, ktoré som v živote nemala. Už som vyskúšala lopúchovú aj žihľavovú vodu na tie lupiny, ale nejako nič nezabralo. Šampóny typu Head´n´Shoulders používať nechcem, lebo ad 1) reklamný ťah, ad 2) moje vlasy sú potom nerozčesateľné. Ďakujem za radu :-)
Lupiny + poškodené vlasy
pri tvojom probleme by osm kombinovala biodermacky krem proti lupinam a ziaja sampon z notina mozno matrix a saloos arganovy olej pre vyzivu vlasov a to by mohlo pomooct
Presne rozumiem čo ťa trapi. Tento problém má trápil už niejaky ten čas. Sampony ako nivea.......mi vôbec ale že vôbec nepomohli až som vyskúšala sampon z avonu. Ja si ho neviem vynachváliť. Ja ho len odporúčam
Ahojte,som kaderníčka a možem vam vrelo odporučiť vlasovu kozmetiku JOICO,poradi si s kazdym vlasovym problemom. Perfektny je aj treatment šampon z tejto znacky. viac info na www.kadernictvosmajlik.webnode.sk
mne sa na lupiny vynikajúco osvedčil šampón proti lupinám bez parabénov od Yves Roche. Je skvelý.
A skús si robiť olejové zábaly, alebo ak máš dlhé vlasy tak si do končekov troška oleja vmasírovať po umytí. Prírodné panenské oleje sa krásne vstrebú. Vlasy sú potom lesklé, zdravé a keď si ich nechám v celých vlasoch tak hoďku pred umývaním, tak sa mi aj skvelo rozčesávajú.
Vhodný je napr. kokosový, argánový... Pozri na nete, je ich veľa.
skus nepozuivat klasicky sampon, ale z lekarni. alebo zihlavovy.
a ako balzam pouzi kokosovy olej .
kupis v bio obchode
tip :
-votries si kokosovy olej do vlasov / suchych/
-pockas chvilu
- pouzijes sampon z lekarne
-a znovu pozuzi kokosovy olej ako zabal cca 4 minutky. Potom dobre zmy. pouzi len na konce!
zbavuje lupin
ja si teraz tiez musim vlasy umyvat kazdy druhy den (ale pripisujem to zime a noseniu ciapok). Moje poskodene konce vlasov som si dala dokopy olejom na vlasy. Vlasy si umyjem, jemne vysusim uterakom-ale nesucham, len postlacam, potom na konce-tak od polky dlzky vlasu ku koncom nanesiem olej na vlasy (ja mam nejaky schwarzkopf, ale existuje ich milion), vlasy potom zabalim do uteraka, necham trosku preschnut a vyfenujem. Je to super, lebo vlasy nie su mastne, ale krasne leskle. Mozno to vyskusaj.
skus metodo "no poo" najdes na nete.. ono cim viac budes umyvat chemiou tym viac budes drazdit mazove zlazy a tie tym viac budu produkovat maz... idem pohladat jeden clanok o tom....
urcite nepouzivaj sampony tipu nivea,elseve...obsahuju plno chemie, pouzivaj prirodnu kozmetiku ta ti da vlasy dokopy. vlasy nezehli,nefenuj, a ak sa da tak nefarbi chemickou farbou, existuje prirodna farba na vlasy henna, ta vlasy posilnuje
ahojte mam velmy poskodene vlasy aj znicene aj lupiny mam a tazko mi narastie mam stale rovnake vlasy chcem dlhe a pekne zdrave