Neviem čo s tým

Príspevok v téme: Neviem čo s tým
time_a

Dobrý deň.
Som na v maturitnom ročníku a od detstva mám problém s mamou.
Neučím sa na samé jednotky, ale nie preto žeby som bola hlúpa, len som lenivá a uvedomujem si to. Ona zakaždým čo urobím podráža moje sebavedomie. Vždy mi nadáva, hreší po mne. Už som z toho unavená a rozhodla som sa odsťahovať sa k priateľovi. ten ale žije dosť daleko od mojej školy, preto riešim či mám vydržať do mája,alebo skrátka urobiť razantný krok a odísť preč. S nikým iným problém v rodine nemám, iba s ňou.
Už viac neznesiem to ponižovanie a nadávky, čo mám podla vas robit?

time_a

zas, známky, nemám zlé.. väčšinou sú to dvojky, občas trojka..
ale ta mama ma už neznesiteľne vytáča...
tvrdi mi že je jej jedno čo robim, ze som u nej skoncila a na druhu stranu mi chce vsetko zakazovať. chodila som na doucka na VS, povedala ze tie peniaze jej budem musiet vratit.. a uz od nej nikdy neuvidim ani euro...
dobre v pohode, myslim si... ale nech ma potom necha tak , nech si žijem svoj život.
Ja ju k životu nepotrebujem, nikdy sme si neboli blizke, ani zdaleka.. neobjimame sa, nehovorime si ze sa mame radi..nic, ved ani sa nezdravime rano..

a internat ist nemozem, kedze mam skolu 20 km od domu...

jajatko

Jasné, ponižovanie a nadávky od mamy sú skvelý spôsob ako motivovať dcéru k snahe zlepšiť si prospech. Život nie je o známkach. Hľadáš možnosti čo robiť so svojim životom a za to si zaslúžiš pochvalu a nie urážky. Ale maturita je veľmi potrebná, takže moja rada znie, sústreď sa momentálne na školu, nakopni sa, namotivuj a nejak vydrž tento ročník. A všetko rieš pekne postupne.

ouii..

mame je luto, ked vidi, ze mas na viac, ale nechavas si to pretiect pomedzi prsty, lebo sa nevies sama namotivovat a hecnut. mozem ti povedat len tolko, ze je to tvoj zivot, na znamkach nezalezi, ale bez patricnej snahy a makania sa pridas akurat k bande nezamestnanych mladych ludi, alebo budes robit pracu, ktora ta v zivote nebude naplnat. dobra kariera sa bez snahy budovat neda, to vobec nehovorim o znamkach, ale uz na skole si mas moznost trenovat vytrvalost a sustredenost na ciel, co je v praci velmi dolezite

LeSante

a co tak intrak? Cez tyzden budes tam a vikendy mozes chodit ku priatelovi. Tvoja mama sa nesprava najlepsie, to ponizovanie velmi dobre poznam, ale ja to zvladam ignorovat