Oplatí sa podnikať?

Elis42

Podnikat se vyplatí určitě, ale nese to i svoje rizika. Dnes je fajn, že aspoň do začátku vám mohou pomoct různé programy a dotace. Vyznat se v tom je trochu boj a chce to dobře připravit dokumentaci, ale dá se to zvládnout. Případně si od někoho nechat pomoct (cz.f-chain.com). :)

mar55

Podnikat se vyplatí v každé době... pokud to dokážete. Ekonomika stojí právě na malých a středních podnikatelích. Jste svým vlastním pánem, pracujete v odvětví, které máte rádi a můžete získat mnohem víc ze své práce. Na druhou stranu je s tím spojena spousta tvrdé práce, starostí a mnohem méně volného času. Nedávno jsem narazil na zajímavý článek o negativech podnikání: comeflexoffice.cz Odpověď na otázku, jestli se vám podnikání vyplatí, je tak u každého člověka jiná. Záleží na tom, jak se s tím dokážete poprat. :)

L.Borgia

obchodovanie ponúka dar aj prekliatie v jednom

po prvý krát môžeme mať v živote pod kontrolou všetko čo robíme
avšak tým, že nemáme žiadne hranice a pravidlá máme obrovský problém
sme pod kontrolou svojich emócii, ktoré sú pri rozhodovaní obrovské

Obchodovanie a sloboda ...

•Obchodovanie ponúka jedincovi maximálnu slobodu, schopnosť vyjadriť sa bez akýchkoľvek obmedzení.
•Pri obchodovaní si každý určuje svoje vlastné riziko, vlastné inštrumenty, vlastný spôsob obchodovanie (vstupy, výstupy, MM)...
•Avšak efektívne obchodovať znamená, potreba pravidiel a obmedzení

Akceptácia rizika ...

•Takmer každý začína so zlým hardwarom (strach)
•Kľúčom je akceptácia rizika = akceptovanie následkov svojich obchodov bez strachu
•Pokiaľ nemáš strach, nepotrebuješ nervy zo železa
•Ako sa dostať k tomuto cieľu je založiť svoju vieru na dvoch základných bodoch:
–PRAVDEPODOBNOSŤ
–VÝHODA

Trh je neurčitý ...

•Môže sa stať čokoľvek
–Pri každom vstupe do obchodu poznáme iba časť z faktorov, ktoré ovplyvňujú výsledok
–Nikdy nebudeme poznať výsledok jednotlivého obchodu
•Tým, že si to uvedomíme, tak sa otvoríme tomu čo príde ...
•Dostaneme sa do „Zóny“, kde trh a naša myseľ budú v synchronizácií

Dawia

Vdaka za rady je problem ze neviem v com... moja veduca mi povedala, že mi prevedie jej obchodik s galanterkou namna, ale ja som odmietla pretoze som tam praxowala, aludia tam velmi nechodili.ona mi tvrdila, že na výplatu mala vždy..ale ak ymslela vyplatu 350 ecka tak vdaka.aspon 500 tak nepoviem..urobila som dobre, podla Váas? podotykam ze obchod bol pomimo centra mesta nebol blizko namestia alebo podobne,,

kablica

lost, aky je z teba zrazu podnikatel :-DDD
co tvoja "stavebna firma"? este neskrachovala?
lost, rob so sebou nieco, plane mudrovanie ti sice ide, ale co z toho, ked realita je taka tristna, ze

kazdy muz

hm..
pokial sa svet neprestane tocit, tak je odpoved jasna.

logicky, podme na to takto:

pokial by sa neopltilo podnikat, myslis, ze by niekto zamestnaval ludi?

ciste teoreticky, prirodzene, jes kazdy den, ze ?

takze logicky, to jedlo niekto musi produkovat, ale podme k jednoduchsiemu prikladu:

restika.

keby sa im neoplatilo podnikat, tak s prihliadnutim na znacne vysoke naklady (10-15tisic EUR mesacne), len na platy, tak by to asi rychlo zabalil, nie ?

taka mini jedalen, kde su 4 ludia 1 1 kuchar stoji 5-6tisic mesacne MINIMALNE a z predpokladu, ze nehnutelnost mas v osobnom vlastnictve.

aj ked obed stoji blbe 3-4eura.. oplati sa to.

LENZE.. to je praca na 24/7, proste vstanes, makas, zaspis a opakujes 6x do tyzdna. ak nie 7, niekedy.

to je len jeden priklad, lebo som hladny.

da sa podnikat v comkolvek, ale opatrne.

mate59

záleží na tom v čom, kde.Ak máš dobrý podn. nápad, zistený prieskum trhu, odbyt a odhad ako sa ti bude dariť,tak sa oplatí.Ale niekomu sa može dariť, inému nie.Je to vždy trochu lotéria.