Efektivne rychle ucenie pri skuskovom, ako sa ucit na dlhu skusku

Príspevok v téme: Efektivne rychle ucenie pri skuskovom, ako sa ucit na dlhu skusku
benittobonno

Caute,

som na VS, ktora lahka nie je, ale to by nebol problem ked ma clovek pevny oloveny zadok, vydrz a skvely plan. Aspon tak si myslim. Za tie semestre co som tu, som si kazde skuskove myslela, ze teraz to uz musim zvladnut na jednicku, terminy rozlozit optimalne, mat na vsetko 'tak akurat casu' a nemat stres, este aj poodychovat a vsetko krasne dat. Potom dojde skuskove, prvy tyzden fajn, druhy tyzden fajn a zrazu zlom a uz nevladzem, lebo precitnem ze som nebola z domu aj 15 dni za sebou. Lenze v tom case uz potrebujem zacat opakovat ucivo a zabrat este viac, makat ako nikdy, lebo sa blizi termin a vtedy akurat ako na potvoru mi dojde dych! a opat sa mi to stalo toto skuskove a som nestastna! aj teraz uz par dni za sebou len cumim do toho a nic a este ma aj hava boli ale uz len pri pomysleni, ze by som sla von, tak sa trescem svedomim, ze nemozem, lebo je skuskove! Potom zabijem dalsi den ako sa snazim ale nejde to a som este vo vacsej depke, ze som neschopna. Proste potrebujem rady:

-ako sa ucit 3 tyzdne a nezblaznit sa (na jednu skusku! potom vas cakaju dalsie...)

-od kolkej do kolkej sa zvyknete ucit?

-ako sa ucit efektivne, aby sa clovek musel ucit povedzme o par dni menej?

-....?

dakujem

lorrines

Ked ti ešte môžem poradiť ohladom toho efektívneho učenia...uč sa v kuse najviac hodinu a pol...čítala som, že aj ked ešte ako tak vládzeš dlhšie už sa to tvoja pamäť nepríjima ako informácie pred tým vždy si aspon otvor okno chvílu rob niečo iné, prejdi sa počúvaj hudbu relaxuj...
Ja už ked sa učím je to učenie typu prečítam si nejakú kapitolu, zopakujem si hlavné body či tomu ako tak rozumiem snažím sa predstaviť si to a idem dalej a až ked je čas sa k tomu vrátim..zásadne nikdy sa neučím naspamäť..nikdy

lorrines

Moja ja ťa obidvujem..učiť sa 3 týždne na skúšku to je...fakt dosť...ja sa učím na skúšku najviac 4 dni, ale to musí byť fakt obsiahla skúška (hrubá kniha, príklady+teória,...) a to nechodím na nejakú pseudoškolu. Jednoducho 3 týždne držať niečo v hlave je pre mňa hardcore. Ale neodsudzujem ťa, každý ma nejaký štýl učenia...
Podla mna však robíš zásadnú chybu že nechodíš von, ved 15 dní nevidieť pomaly ako to vonku vyzerá, nemať kontakt s ľudmi je viac na škodu ako na úžitok. Potrebuješ sa trochu vyvetrať, prejsť na iné myšlienky. Ked mam aj toho veľa, vždy si vyčlením aspon 2 hodiny za 2 dni a idem von. Nemusíš isť vymetať bary a vracať sa nad ránom ale mať aj kontakt s iným svetom ako s tým papierovým (knižným, zošitovým..)... v ktorom ročníku si a aký odbor študuješ :)?

Hrac

myslim, ze kazdy ma inu techniku ucenia. Ja taku, ze citam co najrychlejsie ako mozem. Skor je to take prebehnutie ocami. Staci mi 3-4 dni kazdy den 2x po 30-60minut. Mam druhu naj fakultu na SR podla rebricku poslednych par rokov. Toto skuskove mam A, A, A, B zatial.

Skor to rozdelit tak:
medicina na 1-2 tyzdne,
technika 2-4 dni,
vsetky ostatne skoly na 1den ucenie.

belooo

Ahoj

Tak ako tu už ktosi poznamenal, učiť sa tri týždne je somarina, teda pokiaľ človek neštuduje medicínu.

Ja mám taktiež jednu z tých ťažších technických VŠ, na skúšku sa pripravujem 4-5 dni. Ale najviac sa naučím, tesne pred skúškou (deň, dva pred), keď som pod stresom :). Niekedy sa sám čudujem, ako veľa sa človek môže naučiť za krátku chvíľu, keď je pod stresom a má dostatok kávy. Tú pijem cez skúškové hádam na litre cez deň. Po skúškovom ju nechcem vidieť aspoň týždeň.

A to sa neučím na Ečka. Mám dobré známky (A, B). Je potrebné nájsť v tom systém. Ono dôležité je aj sa zamýšľať nad tým, čo sa človek učí, nie len natlačiť učivo do hlavy a po skúške vyfučí.

benittobonno

*5 dni pres skuskou a uz som tomu dala cca dva tyzdne, no teraz som to mala zhltnut, lebo som to len raz presla a neviem to...

benittobonno

Nina a v ktorom si rocniku? Lebo ja mam pocit, ze sa neviem poucit zo seba a to uz som tu nejaky ten patek.

Wow 14h denne - neviem ci sa mi to niekedy podarilo. Obcas som sa ucila od osmej do vecera, resp do vysilenia ale nie v kuse 3 tyzdne, asi by som zomrela... No teraz mam pred skuskou tazkou 5 dni a neviem to poriadne, je to biflovacka, ale nechcem si to presuvat, lebo sa asi nedonutim to ani raz prejst, ale zase tusim, ze si premarnim jeden termin takto... je to tazke rozhodovanie :/

ebi777

sama som sa učila na nie jednu skúšku týždeň alebo aj viac,, a nie preto, že by ma to nebavilo, ale bolo toho textu toľko,,,, že za tri dni by som ani NEPREČÍTALA TEN TEXT s POROZUMENÍM!

takže výrok, že 3 dni stačí na učenie je kus prehnané

Nina_12

Študujem tiež na VŠ, ktorá patrí medzi najťažšie a tiež nie je nič výnimočné sa učiť na niektoré skúšky aj 3 týždne.
Prejdi sa každý deň vonku aspoň na tú hodinku, tá ťa vôbec nezabije. Ja študujem na LF a učievam sa niekedy aj 14 hodín denne. Ja sa väčšinou učím doobedu také 2 hodinky a potom poobede a nie je zriedkavosťou sa učiť aj v noci do 2 alebo 3. Mne sa lepšie učí v noci. Cez skúškové niekedy spím len 5 - 6 hodín denne, ale necítim sa unavená.