Priberanie po bulímii

Príspevok v téme: Priberanie po bulímii
candice

Baby začínam túto tému, lebo som dlhoročná ťažká bulimička. Roky dozadu mi splývajú do jedného hrozného kolotoča prežierania a vracania, výčitiek, samoty, depresií a trápenia. Dnes je to mesiac a 4dni, čo som nevracala. Povedala som si dosť, keď som vďaka bulímii prišla o zub, ktorý mi budú musieť implantovať, čo stojí nemálo peňazí a bolesti. Nie je to jediný následok, ktorý mi bulímia zanechala ale toto ma už dorazilo. Preto idem na to, zvládam to celkom dobre, aj sviatky prešli v pohode, najviac ma však trápi priberanie a žalúdočné problémy. Už som totiž pribrala takmer 4kg čo je u mňa dosť. Zastaví sa to niekedy? Musím len čakať a byť trpezlivá? Ničí ma to, keď vidím svoje obrovské nafúknuté brucho a tučné stehná a zadok. Viem, že je to cena za zdravie, nechcem začínať žiadne diéty, len som z toho nešťastná. Budem rada ak si budem môcť s niekým popísať. Nech v tom nie som sama :-)

m8cr6

mala by si si napraviť trávenie, skús probiotiká, nejaké tráviace enzými,čaje na žálúdok, možno budeš potrebovať aj lekára nech ti to dá dokopy. skoč za obvodnou lekárkou a povec jej aké máš problémy.nabehni na režim jesť menej a často, alebo trikrát denne a dosť medzitým nič, tak by si nemala pribrať. prechádzky, plávanie, posilnovanie ti psychicky velmi pomôže. Poničila si si trávenie a bude to trvať dlho než si to napravíš, ale neboj, teraz rob všetko preto aby si bola hlavne zdravá a 4 kilá nie sú žiadna hrôza :) mohlo by byť aj horšie.

eliška123

Ahojte...

Trpím bulímiou 4 rok. no teraz je to pravdepodobne skôr o závislosti na jedle. jesť som ua začala, stále nie všetko, lebo sú jedlá, tzv. spúšťače, po ktorých sa už neviem zastaviť a prejem sa do prasknutia. už ani nemám taký strach z toho priberania, ako jasné, stále tam niečo, ale už dlho sim plne uvedomujem, že moja túžba po chudej postave mi zničila vzťahy s najbližšími a hlavne ničila ich. ale už proste som stratila kontrolu nad jedlom. a rada by som si pokecala hlavne s vyliečenými dievčatami. ak by ste mali záujem, veľmi by ste mi pomohli. môj mail, je eliskarysava123@gmail.com... budem nesmierne vďačná

zbludiladusa

ach,baby ...je mi tak líto,co prožívate.
Já mám nejlepší kámošku,která predo mnou tajila,že zvrací (ona je anorektička a když sa najedla normálne ,tak to vyzvracela ,bulimanorexia, proste,ne bulimia ako taká klasická,že prežieraní a následní zvracaní),nezvracela často,ale vím o tom,že zvracela,lebo som to parkrat počula na záchodu.Ted s tím skoncovala,bude tomu asi dva měsíce,a pribrala 5 kg.
je to úplne normálne? bojím se o ní,aby do toho znova neupadla:(
pribere ešte?
je všechno ,co vidí,nepohrdne nicím.Nevím,zda to robí jenom proto,že ju rodina sleduje,nasilu,alebo proto,že sama chce.a když sa jej zeptám,že či jej nevadí,že pribrala,rekne že ne.je to prirodzený jev ?

ladybell

Ahoj, gratulujem a držím všetky palce na končatinách!!!!!!!!
Ja som tiež vyliečená bulimička. Prvých 6-9 mesiacov som tiež priberala. Dokopy asi 5 kíl. Je dôležité to vydržať a povedať si: hlavne, že som už zdravá. V tom čase som však jedla normálne jedlá, všetko doradu, čo mamina či svokra navarili (pred bulímiou a vlastne aj počas som bola zástankyňou ,,zdravej stravy" (veľmi ironické, ja viem). Dokonca som ani nechodila cvičiť, lebo som sa bála, aby to zas neprerástlo do posadnutia cvičením. Po asi deviatich mesiacoch som sa už cítila už absolútne čistá a dôverovala som sama sebe tak, že som opäť naskočila na svoju obvyklú zdravú stravu - vylúčila som sladkosti no a ďalšie veci, o tom tento príspevok nie je, však... (moja zdravá strava sa však predsa len zmenila - narozdiel od zdravého stravovania pred bulímiou - teraz si raz za čas doprajem, ak na mňa príde chuť - napríklad na zmrzlinu, koláč alebo dokonca chipsy :D) a takisto som začala pravidelne cvičiť. Behom asi dvoch-troch mesiacov som zhodila 5-6 kíl a váhu si držím už vyše roka. Držím ti palce, určite to zvládneš, aj s pribratými kilami určite vyzeráš omnoho lepšie ako v stave po vygrcaní... :) Ja som si minule pozerala fotky z dovolenky na pláži, keď som mala tých 5 kíl navyše a nemôžem si pomôcť, sama sebe sa tam páčim, hoci tam nevyzerám štíhlo, zato tvár mám krásne čistú, brucho nenapučané ako zvyčajne po prejedení a vracaní, úsmev žiarivý a v očiach spokojnosť :) Rada sa k tým fotkám vraciam!

ladida

ahoj candice,
necitala som predchadzajuce prispevky,tak prepac,ak sa budem opakovat.
mam uz vyse 30,od 18 do 24 som bola velmi aktivnou bulimickou,v sucastnosti s dievcatami s PPP pracujem.
V prvom rade ti chcem pogratulovat,chce odvahu skoncit a byt schopna celit vahovemu prirastku,velmi dufam,ze budes pokracovat a nezacnes sa deprimovat( zajedat,vracat:),ten vahovy prirastok je sposobeny hlavne zadrzovanim vody,po rokoch zvracania je hodspodarenie tela s vodou a mineralmi odst rozhodene,tak vydrz a ono sa to stabilizuje,ja som paradoxne rok po vylieceni isla dole s vahou 7kg,takze jest a nezvracat neznamena tlstnut! doporucujem knihy od MUDr.Krcha. prajem vela sil a lepsich dni!

mmm333

ahoj

ja som s bulimiou skoncila asi pred pol rokom.

musis byt silna! ja som pribrala len 2 kg ale to aj preto lebo ak som zjedla niecoho viac namiesto vyvracania som isla do fitka. pre mna je najvacsia motivacia ze raz chcem mat deti. ak by som nemohla mat deti moj zivot by nemal zmysel lebo som velmi rodinne zalozena...a bulimia ti velmi poskodi zdravie...

mne tak isto pomohli vitaminy a tabletky na vlasy plet a nechty. mam ich teraz take pevne ako umele:) a ta radost ked si mozes dopriat jest co len chces, aj ked iba kusok a male porcie, a budes stastnejsia lebo telo ti to casom vrati ze uz ho netyras ale doprajes mu vyzivu a potravu...

Maličká160

Mala som nutkanie, ale vždy som to akosi pretrpela, čistá ako sa to vezme, v hlave máš chorobu stále, takže je to boj, niekedy je to ťažké, inokedy to ide úplne v pohode. Niektoré dni zabúdam, že som tú chorobu mala. Ale poteším ťa, prvé mesiace sú najťažšie, potom ti to príde tak, že neznížim sa na tú úroveň, aby som sa vyvracala.... Proste musíš so sebou v týchto chvíľach zvádzať boj a viesť monológy, 1 jedlo z teba nespraví tučného človeka. A vzhľad ti za to nestojí..... Mala by si si to uvedomiť, bulímia ti nedá ani krásu, ani zdravie, ani štíhlosť. Vlasy sa ti upravia postupne, ja ich mám tiež suché, ale rastú mi nové a pomaly sa ozdravujú, ale dbám na to, aby som svoje telo vyživovala vitamínmi jem veľa zeleniny, orechov, ovocia, mäsa, proste všetky tie dôležité veci. To priberanie sa zastaví keď začneš byť v pohode a prestaneš sa riešiť a keď budeš mať normálnu váhu. Ja som sa nevážila asi 3 mesiace, tak ti neviem povedať, ako som na tom teraz, vyzerám dobre a to mi stačí. Vyhoď váhu a nerieš to, vylieč sa, v bulímií som lietala 8 rokov a ešte stále nie som z toho von čo sa týka psychiky, občas sa nevidím "reálne", ale je to prechodný stav. Nepozoruj sa, dbaj na svoje duševno, rozmýšľaj, prechádzaj sa, ži, odpútaj sa od toho..... rob to, čo ti bulímia zobrala, hlavne si uvedom, že je to choroba a nie cesta k telu....

candice

malicka160

presne toto som aj očakávala, že priberiem, budem nafúknutá a budem sa celkovo cítiť strašne tučná a škaredá, čo sa aj cítim. ten skvelý pocit, že už nevraciam, že sa mi život netočí len okolo jedla mi ničí fakt, že som stále tučnejšia :-( ale vydržím, lebo mi bulimia už vzala všetko. ako dlho si bola bulimička? fuha rok bez vracania to je super, dávno som v to ani nedúfala, teraz verím, že sa to podarí aj mne. mala si počas toho roka obdobia vracania, či si už čistá? kedy sa ti zastavilo priberanie? a kedy sa ti spametali vlasy? lebo aj toto ma trápi, vypadané, suché, strašné ich mám po tých rokoch, pleť ako tak ujde a zuby sa radšej ani nevyjadrujem.

Maličká160

Ahoj, zastaví, neboj, telo si len konečne nájde svoju ideálnu váhu. Ja som pribrala z 57 na 63 kíl. Treba sa len vyrovnať sama so sebou, váhu si držím, cítim sa skvele a aj keď blbá myšlienka je vždy, treba si uvedomiť, že bulímia je pliaga. S trávením som mala problém minimálne 3-4 mesiace, nafúknuté brucho, bolesť žalúdka.... Treba to vystáť, ono to prejde, konečne mi prestali padať vlasy, upravila sa pleť, mám pevné nechty. To za to stojí a zober to tak, že keď si mala o 4 kg menej, bola si vyvracaná, úplne prázdna, teraz sa telo ešte stále neprispôsobilo faktu, že po tak dlhej dobe ješ normálne, takže potom keď mu ukážeš, že to myslíš vážne je celkom pravdepodobné, že pôjdeš trochu aj dole s váhou, ale neupínaj sa na číslo, je to len údaj, ktorý nič nevypovedá o tvojich kvalitách a váhu na čele rozhodne napísanú nemáš, ja budem mať rok bez bulímie a bol to najlepší rok v mojom živote, držím ti prsty :). Keď som to zvládla ja, zvládne to každý.