Ahojte,
zacala som si s kamaratom hned po jeho rozchode s ex. Poznali sme sa uz davno pred tym, este pred mojim dlhorocnym vztahom, a pacili sme sa sebe navzajom, ale bola som tiez zamilovana do svojho ex, cize sancu som mu vtedy nedala tak si zacal so svojou teraz uz byvalou. Ta ho pred 4 mes. nechala koli praci v zahranici.V tom obdobi ked sa rozchadzali sa dozvedel ze som tiez sama, tak mu bolo lahke sa rozist s jeho ex , dali sme si par stretnuti a dali sme sa dokopy, sme spolu uz 1-2 mesiace, vsetko bolo dokonale,boli sme pre seba ochotni spravit aj nemozne, milujem ho on vravel ze miluje mna, zechce byt so mnou. Lenze teraz cez Vianoce sa vratila spat, s tym ze ho chce spat a ze keby sa jej este raz opytal ci si ju vezme, odpovedala by tentokrat ano.Vyspal sa s nou,no hned to olutoval. Priznal sa mi s tym.
A tu nastal problem. Zostresoval, zacal nad tym tuho premyslat, ze ci sa ma vratit k nej aj ked mu velmi ublizila, nevie sa rozhodnut medzi mnou a nou, vravel ze mna lubi, ale s nou bol 3 roky. ..ale ze s nou nezazil tolko lasky, nehy, pohody a stastia ako so mnou za 1 mesiac.Uz sa vyjadril, ze chce mna ale neviem ci tomu mam verit, lebo aj ked je so mnou je smutny pretoze jej ublizil.
Chcem mu byt aj kamaratkou a vediet mu so zdravym rozumom poraditako sa ma rozhodnut abysa rozhodol spravne. Lebo aj ked viemze chcem byt navzdy s nim a ze ho milujem nadovsetko, nechcem aby so mnou bol len preto aby mi nezlomil srdce. Nechcem aby bol so mnou a myslel na nu .... Prosim poradte mi ako to vidite vy, :
- je normalne ze som mu odpustila, ze ma po mesiaci podviedol? (aj ked to hned olutoval a povedal mi ze to nespravi)
- mam mu verit ze ma fakt lubi a ze na nu zabudol? co ak ju lubi ale hneva sa na nu ze ako sa k nemu za posledny rok spravala?
- mam mu dat este nejaky cas nech si to poriadne rozmysli? kolko asi?
Nevie sa rozhodnut medzi mnou a ex
sweater, ja napriklad len a len z vlastnej skusenosti pisem :) A to si veelmi davam pozor na slova ako "nikdy", "naveky" a podobne :)
Zazila som, ze som bola zamilovana ako este nikdy...Chlapec ma chcel, potom nie, potom ano, potom sa zrazu vratil k byvalej, lebo zistil, ze ju miluje a potom vlastne zistil, ze miluje aj mna. Tomuto sa v predklade hovori nezrelost a taky clovek potrebuje cas a preskakat si toho trosku viac, aby vyspel v tychto a podobnych veciach a otazkach :)
Navyse, ak tam je nevera ako v tomto pripade...hmm... :) Nepustam sa predsa do vztahu, ak neviem co chcem. A ak som v tom vztahu, aspon nepodvadzam, lebo tym vlastne dosiahnem "ritku palovu" :)
Prestonka
su aj zeny co toto robia, takze nie len chlapi motaju viacerim zenam hlavy a ustrojenstvo.
sweater.
exisutje totiz typ muzov a zien, co vyslovene odradi, ak sa pachtia s inymi.. takze ano, poslalo by dost ludi do analu takeho cloveka, co sa rozhoduje koho lubi.. lubit sa da len 1 naraz, nie viac, tam uz ide o vypocitavost a nic ine.
ak ma clovek rad, alebo lubi niekoho, nevidi nikoho ineho, neexisutje iny a neexistuje ani cas navyse sa venovat inemu cloveku.
moj nazor.
ja som tiez vselico tvrdil o veciach ako by som sa zachoval a co spravil, ale ked som ich realne zazil, castokrat to bolo ine, boli to ine pocity a zrazu som sa inac pozeral na to vsetko. takze dnes som trosku opatrnejsi so slovickami ako nikdy, urcite a podobne
Naozaj tazke rozhodnut sa. Mozno mu mas fakt dat cas na rozmyslenie, podla mna tyzden musi stacit. Nech sa potom vyjadri a oznami vam obom ako sa rozhodol. Musi sa rozhodnut on sam, nemoze mat obe, aj ked by asi rad!
Všetko je to pekné, že maj svoju hrdosť, áno mala by si mať. Ale tak ked ho miluješ a nechc eš sa ho vzdať, tak je mi jasné, že nezbalíš kufor a neodídeš...je to smutné, že chlapi sú idooti a motajú hlavy viacerým babám aj ked nechcú..Musím si uvedomiť, že niekedy proste sme my TA DRUHA, ak ma chápeš :) ..skús mu to otvorene povedať, čo cítiš a spýtaj sa ho to ako to naozaj cíti on. Daj vedeiť ako pokračuješ
sweater, tomu ver, ze by som to urobila :)
Ale ved nech si juliana pocka na rozhodnutie ked sa jej chce cakat :)
vsetci co tu pisu ze by ho koply do riti a poslali okamzite do prec, by to podla mna keby boli v tvojej kozi nespravili. veci niesu nikdy tak jednoduche, a hlavne ked sa jedna o lasku. sama tvrdis ze ho milujes, tak ja by som ti radil vyckat. laska je drbnuta, vie hlavu domotat poriadne ludom. nechaj tomu cas a uvidis to sa z toho vykluje. chalanovi sa rozjasni urcite onedlho. a tiez by som odporucal, ak by mal nejake dalsie vypady s byvalou, ze by s nou spal zase alebo nieco. to uz ries raznejsie. teraz to zase okostoval, cize vie co citi k nej aj k tebe, takze verim ze skoro na jednu zabudne a venuje vsetku svoju lasku jednej. mozno to uz aj spravil ale musim uznat ze je tazke len tak zabudnut na niekoho s kym bol clovek tak dlho.
juliana, prepac, ale ani som necitala tvoj prispevok, stacil mi bohate nadpis...
Ak by mi chlap povedal otvorene, ze sa nevie rozhodnut medzi mnou a ex, podakovala by som sa za uprimnost a okamzite to s nim ukocila. V tu sekundu. Necakala by som, nebrala by som si cas na rozmyslenie, neuvazovala by som o tom, pretoze nie je o com uvazovat.
Clovek, ktory sa rozide s niekym, potrebuje isty cas, aby sa z toho dostal. Preto nie je dobre lietat zo vztahu do vztahu. Mohli ste fungovat ako kamarati az do doby, nez by sa s rozchodom zmieril. To sa vsak nemohlo stat, pretoze sa sprava ako nevyspely chlapcek, ktory sa nevie rozhodnut co chce. Keby to vedel, tak sa podla toho aj sprava. Teba nelubi, na to zabudni. Si pre neho nieco ako prestupna stanica. Keby ta skutocne lubil, nema problem s rozhodovanim, lebo by presne vedel, ku ktorej co citi...
Ako pisu ludia podo mnou, dajte si zbohom, snad mas trosku hrdosti a nebudes s niekym, kto ani nevie, ci s tebou chce byt! Ako hlboko chces este klesnut? Mam pocit, ze mnohe dnesne mlade baby nemaju ziadnu sebareflexiu, sudnost a uz vobec nie hrdost :)
Nech sa ti dari a bud stastna :)
Tiez by som ho poslala do.. prec.
Kebyze mne chlap povie, ze sa nevie rozhodnut (inymi slovami o mna tak uplne nestoji), tak ho kopnem do riti. Chcel chlapa, co si tebou nie je isty? A bude prelietat raz k tebe a raz k byvalej? Maj kuska hrdosti a vaz si samu seba. Lebo inak nebudes mat respekt pred priatelom (akymkolvek, ktoreho budes mat). A chlap lahko opusti zenu, ku ktorej nechova respekt a uctu...