Ako zaujat ? Ludia, kamarati, blizki priatelia

Príspevok v téme: Ako zaujat ? Ludia, kamarati, blizki priatelia
Pan Klobasa

Ahojte, v poslednom obdobi rozmyslam nad tym, ze neviem zaujat ludi. Mam 21 rokov, povazujem seba za celkom spolocenskeho, ale krasou som niekde v priemere, prip. miernom podpriemere. Kamaratov mam celkom dost, len tych blizsich uz je nejako pomenej. Novych ludi nemam az taky problem spoznat, i ked toto zavisi skor od danej situacie. Zamyslam sa nad tym preto, lebo neviem, co robim zle. Mame totiz s partiou jeden oblubeny podnik, kam chodime uz nejaku tu dobu. Moj velmi dobry znamy tam chodi uz dlhsie a teda tych ludi pozna aj lepsie, skoro s kazdym si tam pokeca, resp. sa onho zaujimaju velmi dobri kamarati, ked tam pride, aj ked sa s nimi casto nestretava. Naopak, ja tam tych ludi az tak dobre nepoznam, uprimne, ked o niekom neviem neico, tazko sa mi udrzuje konverzacia o nicom alebo veciach typu pocasie a tak :). Kazdopadne pozdravime sa, sem-tam niekedy prehodime klasicke slova ako znamy, ale nic blizsie. Netyka sa to len tohto konkretneho pripadu, vsimal som si to uz pocas strednej, ale mozno si len namyslam. Osobne si myslim, ze sa snazim byt k ludom dobry, zaujimat sa o nich a nemyslim si, ze som ani nejako nudny, povazujem sa v tejto oblasti za relativne normalneho cloveka. Problem by som mozno videl v tom, ze u tych ludi, ktory ma nepoznaju az tak dobre sa neviem uplne odviazat, som tichsi a tak, prameni to najskor z mojho nie prilis velkeho sebavedomia. Noooo, neviem to nejak obstojne momentalne formulovat, snad to pochopite, som vdacny za akykolvek nazor, prip. nejaku skusenost ako ste si s tym poradili a tak :) Dakujem

dennis

Jediné riešenie je akceptácia samého seba, buď sám sebou a nerieš tak osobne spoločnosť, okolo ktorej sa chceš pohybovať. To, že máš dobrých priateľov, ktorých nie je veľa, je skôr výhoda, ako sa vraví, kvalita prevyšuje kvantitu. Nie je samozrejme chybou, že poznáš veľa ľudí, ale tých, o ktorých sa budeš chcieť oprieť, tých bude málo. Nesnaž sa byť silou-mocou stredobodom pozornosti, zbytočne budeš v sebaklame a časom ti dojde, že to nie si ty, ale niekto, kto chce byť taký, ako chce niekto iný. K ľuďom buď taký, ako cítiš byť k ním. Nie je na škodu byť dobrým a nelám si s tým hlavu, že to ocení málokto.
Ak nevieš udržať konverzáciu o počasí, nie je to tragédia. Nie každý má ten dar "kvákať" o bezpredmetných veciach. Posiluj svoje hodnoty, rieš si svoj život tak, ako si to želáš. Tvoji najbližší priatelia si radi vypočujú to, čo máš na srdci, čo ťa teší, čo ťa trápi.