zufaly cin, vypisovat na forum o zdravi.
som clovek, ktory je hrdy na to, ze sa ako tak naucil kontrolovat a regulovat svoje impulzy a emocne hnacky, drzat tuzby na uzde. moje zmyslanie, nazory a pohlady na svet, ludi a zivot vo vsetkych formach boli vzdy akosi protipolom k tomu, co je v globale povazovane za normalne, ci bezne. a nepotlacovala som to, akceptovala som svoju existenciu a to ako sa moja osobnost sformovala a nemam v plane sa ucelovo menit, som za prirodzenu zmenu, vyvoj, rast etc.
a s tym, ze to bude o to narocnejsie prezivat na tomto svete, a vlastne zit v protiprude, ci v podzemi, ak si zvolim inu cestu, nepodliehat spolocenskym tlakom a jednoducho byt individualitou, som pocitala.
coho sa ale neviem zbavit, je ista forma studu, alebo vycitiek, koli rodine. zijem u rodicov, studujem na vysokej skole, uplne neperspektivnej, absolutne ziadne uplatnenie(a to bola jedna z mojich pubertalnych romantickych predstav, nepracovat ako radovy zamestnanec, preto studujem to co studujem). to je jednym z faktorov, koli ktorym ma dlhsiu dobu trapia navaly uzkosti a strachu z buducnosti.
ta bezna a spolocensky akceptovana formula na zivot ako
kariera+svadba+deti
jednoducho nie je sucastou nejakeho mojho planu, teda nepocitams tym, a tym nechcem tvrdit, ze planujem zit zo socialky alebo vyciciavat rodicov cely zivot.
napisem to priamo, lebo sa prilis rozpisujem, trapi ma fakt, ze sa za mna rodicia budu hanbit. pred vzdialenejsou rodinou, susedmi, znamymi, ved to poznate.. mne sa moja cesta zda spravna a fakt sa necitim na zaradenie sa, a ani sa sama za seba nehanbim a nemam pocit, ze som sa mala. ale trapi ma to koli rodine, uz len koli terajsej financnej podpore a hlavne preto, ze uz teraz mam pocit, ze to vnimaju "ako keby som sa nevydarila". viem, zijem si svoj zivot, ale respektujem ich, a nemam za potreby im sposobovat trapenia.
neviem celkom aku odozvu ocakavat na tomto fore,kedze som ani nepolozila ziadnu otazku, a nepredlozila,asi ani dost informacii.
chcem sa zbavit uzkosti z buducnosti. cokolvek napisete, ak napisete, je vitane