Intolerancia na histamín

Elina123

Dobrý deň. Prosím Vás, mal niekto pri tejto diagnóze prejavy akými sú svrbenie pokožky na tele? Zopár mesiacov ma neustále svrbí pokožka, začalo to najprv na celých rukách, potom sa postupne pridávala oblasť krku a nôh a tak ďalej. Svrbí ma takmer nepretržite takže sa nedokážem vyspať ani v noci. Som už maximálne vyčerpaná. Dnes mi oznámili na základe krvných testov že mám intoleranciu na histamín, strčili mi do rúk informačný leták a dovidenia. Ale ja som sa v podstate podobne stravovala aj doteraz. Nejak sa mi to nezdá, aby to bolo pre túto diagnózu. Mal niekto prosím podobné prejavy?

Katka678

Ahojte prosím Vás o radu.
Som diabetička na inzuline. Často mavam kvasinky - candida. Cca pred rokom som začala mať na najmä na rukach ale aj nohach ekzém. U alergológa mi zistili histaminovu intoleranciu - nedostatok DAO enzýmu. Dočítala som sa, že to môže byť prejav dlhodobého zápalu - kvasiniek. Aká dieta by bola pre mna teda najvhodnejšia? Na kvasinky je super napr jogurt alebo cesnak, ale na histamín sú nevhodné. Taktiež neviem či jesť sacharidy - ryža, zemiaky, cestoviny (kysnute pečivo a biele nejem vôbec)....pri kvasinkach by ich bolo lepšie zrejme vynechať.
Resp. myslite, že je lepšie sustrediť sa na kvasinky a brať lieky (DAOSIN) na odburanie priznakov histaminovej intolerancie????
Prosím poradte, som ozaj zufala. Jem už iba mrkvu a vodu a stále to tam je.

Katka678

Ahojte prosím Vás o radu.
Som diabetička na inzuline. Často mavam kvasinky - candida. Cca pred rokom som začala mať na najmä na rukach ale aj nohach ekzém. U alergológa mi zistili histaminovu intoleranciu - nedostatok DAO enzýmu. Dočítala som sa, že to môže byť prejav dlhodobého zápalu - kvasiniek. Aká dieta by bola pre mna teda najvhodnejšia? Na kvasinky je super napr jogurt alebo cesnak, ale na histamín sú nevhodné. Taktiež neviem či jesť sacharidy - ryža, zemiaky, cestoviny (kysnute pečivo a biele nejem vôbec)....pri kvasinkach by ich bolo lepšie zrejme vynechať.
Resp. myslite, že je lepšie sustrediť sa na kvasinky a brať lieky (DAOSIN) na odburanie priznakov histaminovej intolerancie????
Prosím poradte, som ozaj zufala. Jem už iba mrkvu a vodu a stále to tam je.

RNG

Enzym DAO vyrabanasa pecen, ale zialbohu mnohym v nedostatocnom mnozstve. Takze pre tych co maju s potravin histaminove reakcie je rozumne si ho doplnat.
Vacsina tych drazdiacich bielkovin je tvorena roznymy kvasnymi a hnilobnymi kulturami, takze vyhnut sa im znamena jest len supercerstve potraviny. To je samozrejme velmi tazko a casto aj velmi draho a v tom svetle je ten Daosin az nie natoko drahy
Viac na to najdes tu
www.histamineintolerance.org.uk

zuzula224

aj ja mam intoleranciu a chcela by som predísť liekom ,ale zatial sa mi nedarí lebo bez rajčín si neviem predstaviť deň a kofeín robí problémy a užívam cezenit alebo ako s to volá

Revinx

hmm, zeby aj dusivy kasel bol jeden z priznakov alergie?...lebo mna tiez zvykne z nicoho nic dusiť aj ked som uz davno po chorobe (prechladnutie)..ale ja to pripisujem tomu ze je zima, v byte suchy vzduch vonku chladno a tak..:)

Silne alergeny ako ryby v konzervach, alkohol, cokolada, paradajky....tomuto sa snazim vyhybat uplne,..skoda, lebo ryby a cokoladu by som jedol denne:)

dominicka1

Ano ZENARO som dostala aj ja, ale zatiaľ,čo som skúšala,tak po víne a rybách atď stále ma dusí kašeľ, to je u mňa asi najčastejší príznak a doktorka mi odporučila ten DAOSIN a tú diétu by som naozaj nerada,pretože sa venujem fitness a to mi to dosť sťažuje

tak by som rada ešte zistila, či sa mi oplatí kupovať DAOSIN za toľké peniaze,keďže je to len ako voľnopredajný výživový doplnok, a tým veľmi neverím..ale tak je to asi moje posledné východisko

Revinx

tiez to mam uz par rokov, ale som rad ze mi to bolo zistené, aspon som vedel z coho mam akné (mam ho aj teraz, ale podstatne to je lepsie:P)..samozrejme ta intolerancia ma aj ine priznaky: zapcha, hnačka, bolest hlavy...tieto sa u mna objavuju z casu na cas....

DAOSIN..doktor mi to velmi odporuca a hovorí, ze potom mozem pit aj cervene vino v pohode...no neviem:)
Co viem, tak stoji okolo 20e a to je len 20 tabliet v jednom balení, pri uzivani 1x1 je to pre šejkov:D

Takze ja uzivam kazdy den ZENARO + dieta....ale ziadna drastická alebo pedantná....skôr uz jem takmer vsetko, aby som nebol uplne obmedzeny jak k.... :D

Michicka

Najlepsia a najzdravsia je dieta. Mne to tiez zistili snazim sa dodrziavat papier kt.mi doktor dal a je mi lepsie. Z liekov ja jedine uzivam dlhodobo espumisan a laktoflor..

Najčítanejšie články