Mam cochvila 18 rokov a ja neviem kto som. Vemi rychlo menim nazory a som naladova, spravam sa stale inak. Mam nejaky vzor a spravam sa, obliekam ako moj vzor a nasledne po tyzdny ma chyty zase iny vzor a ja som zase uplne ina. Pre toto som maximalne nerozhodna, neviem co mam robit, ked nieco rozrobim tak v polve prace sa na to vykaslem,..a stale menim cinnosti co robvim, pri nicom nevydrzom dlho...Co robit? uz s tym nehcem dalej zit, ta nerozhodnost je uplne hrozna..Pomozte
Nemam vlastnu osobnost
Ahoj ja666333
Ako tu uz mnohi pisali, da sa povedat ze clovek je priestor.
Je to priestor, ktory naplna okolie. Svojimi názormi, vedomostami, skusenostami. To, co ocami vidis, to, co usami pocujes, je to vonkajsi svet ktory sa kopiruje a vklada do toho vnútorného.
A rovnako ty si vedomy tvorca svojho vnútorného aj vonkajsieho sveta. Sama si vyberas, ci vecer zostanes doma, pojdes na party, alebo do cajovne.
Ako ta formuje okolie, tak sa formujes sama. Skusas a poznavas svet, ake ma vyhody / zapory, dobre / zle pocity, skusenosti ..
Osobne ak ti mozem poradit, je nejednota znameni tuzbou po jednote : Ak mas v sebe pochybnosti, su znamenim ze nie su v súlade tvoje pocity a myslienky. Je to znamenie, ze zmena by ti pomohla. Mozno preto chodis z 1 "extremu" do 2 extremu, lebo len skusas, este si sa nerozhodla. Mozno cakas ze rozhodnutie pride zvonku, ale onu uz prislo, tie pocity a skusenosti su v tebe, zalezi na tebe co podporujes.
Aj mozem kricat, aj ty mozes kricat, kazdy mozes kricat. Ked si vsak uvedomim ako zle sa citim ked kricim a ako zle sa citia ludia okolo mna ked kricim .. ked si uvedomim ako ZLE SA CITIM .. prestavam kricat, lebo to ma za následok ze sa vsetci zle citime napr. Spoznal som ticho, spoznal som krik, preto si dobrovolne vyberam ticho.
Ked clovek spozna, ze napr. male deti sa ucia byt vedome sami seba, ked sa hraju napr. vysoko mozu spadnut upozornime ich hlasno, aby "sa vratili spat, boli v pritomnosti, uvedomovali si", ze spadnu napríklad. Ucime deti si uvedomovat seba a aj svet.
Zivot bol, je , aj bude tvoja volba. Mozno ti rodicia od mala vraveli ze oni vedia co je pre teba spravne. Inak povedane, aby si vedela co je pre teba spravne musis sa spytat ich.. Moze to byt kludne nejaky koncept, nazor, tvrdenie ktore NIE JE realitou. Je to urcita fikcia. Napr. rebeli su zli. Je to fikcia. Nie je to realita, nevzniklo to vseobecnym pozorovanim, vzniklo to mojim skreslenym pohladom na svet ze mi 2ja rebeli spravili zle napr. A to ze v rovnakom okamihu 3ja rebeli niekomu inému pomohli som ja nevidel.
Polopate povedane : podla toho aka cinnost prinasa ake pocity, si vyberas ake cinnosti robis.
Vela stastia a radosti ja666333
To je v tvojom veku normalne. Nic hrozne sa nedeje. Neboj
v skutocnosti nikto nema celkom vlastnu osobnost.. to co robis ty robi kazdy, len to nestrieda tak casto. ale v skutocnosti je kazdy z 90% mixom spravania ostatnych ludi ktori sa mu pacia alebo ktori ho podvedome ovplyvnili prevazne v detstve a len asi z 10% tvori nieco vlastne a jedinecne
viem presne o com vravis.. prechadzam tym istym obdobim.. ako sa ti dari? ozvy sa mi neak prosim ta, mozme pokecat a navzajom si pomoct a podporit sa.. drzim palce, Erik.. :))
podla mna si vo veku ked sa vsetci znazia niekam patrit, ale vsetci to len hraju, maju prepozicane spravanie a nazory od inych. ja som sa zacal nejako sam nachadzat mozno v 21, a to uz nejaky ten rok od vtedy ubehol ale tomu procesu este urcite nieje koniec. co pozorujem na okoli su na tom podobne. si este mlada nato aby si bola nejako silne osobita. pride neskor, teda ak sa nenechas viest len 'davom' alebo jak to napisat :)
Je ťažké byť sám sebou, že? Mať len jednu identitu a niesť si aj následky za rozhodnutia. Keď si toto uvedomíš, zistis, kto si. Či tá rebelka, čo bude putat pozornosť a pôjde si vlastnou cestou aj keby si mala stále padať a vstávať. Alebo budeš slušné dievča ktoré bude celý život napodobnovat životy iných ľudí, ale bude relatívne bezpečne žiť. Teraz máš vek, kedy sa to deje každému a každý si vyberie, či už vedome alebo podvedome. Ani jedna z možností nie je dobrá alebo zlá. To si treba uvedomiť! Nikto tu nie je lúzer či víťaz. Je len dôležité si vybrať.
hlavne buď taká, aby si sa v budúcnosti nehanbila za to, aká si bola v minulosti .... nikto ti nevraví, že nemôžeš byť aj rebelka, ale normálna
a mam pocit ako keby ze mam dve osobnosti, jedna taka odvazna rebelska a druha taka mila zlata babenka. Neviem aka mam byt..
mne skôr príde, že nemáš na veci trpezlivosť ..... že si niečo rozrobíš a nevieš to dokončiť ...... ono ty sa ešte len hľadáš, máš 18rokov ..a mňa by zaujímalo aké štýly stále meníš?