Ahojte mam problem uz dlhsiu dobu mam nejaky hrudkovity vytok, ktory ma neskutocne svrbi. Neviete mi poradit, co to je? Po sprchce je to vzdy na chvilu dobre, ked si to vycistim. Dakujem
Vytok
Kvasinky, mykóza, kandida, kandidóza, tieto slová označujú v podstate to isté, alebo aspoň sa to radí do jednej kategórie.
navštív gyndu, kultiváciou ti zistí presný patogén a správne nasadí liečbu
Kupila som si rosalgin easy.. ja vyrobky z bielej muky vobec nejem a sladkosti len ojedinele.. stravujem sa zdravo a jem kopec zeleniny.. kvasinky to nemozu byt?
mykóza je vo väčšine prípadoch vnútorný problém, čiže je nepostačujúce sa liečiť len lokálne krémami, a preto:
1. úplne prestaň jesť sladkosti a všetko v čom je cukor, obmedz konzumáciu jedál z bielej múky, zvýš konzumáciu čerstvej zeleniny,
2. začni pravidelne užívať probiotické tablety
3. intímne časti tela si v žiadnom prípade neumývaj obyčajným mydlom a sprcháčmi, používaj iba na to určené intímne gély
4. kúp si protimykotický krém, napr. canesten.
Toto všetko by bolo vhodné poctivo dlhodobo dodržiavať, hlavne ak sa jedná o dlhodbý problém, ktorý sa stále vraca.
stáva sa :) clotrimazolum krém alebo canesten by mali pomôcť ak to neprejde zbehni k lekárke :)
určite nejaká mykoza, zajdi k lekárke, tiež ma to trápilo, dostala som masť a je to v pohode :)