ahojte. Chcel by som sa vás opítať ako sa aplikuje injekcia do žily čiže intravenózna injekcia.Doktorka mi ju predpísala pretože ma nechcela objednať na infúzie lebo by som musel ďaleko dochádzať.Prosím napíšte postup.Vopred ďakujem. :)
Aplikovanie injekcie do žily
Tak to určite, prípadne zájdi za nejakou inou lekárkou, postačí ti zdravotná sestra, tá ti to pichne a hneď môžeš domov. Ver mi, to sa doma určite nerobí, a už vôbec nie sám sebe, mohol by si si iba ublížiť.
ale ona vedela že mám doma odbornú pomoc a ona má dovolenku takže budem musieť ísť na pohotovosť a tam mi dajú asi rovno kanilu a infúziu čo už :/
A to máš čo za doktorku prosím ťa čo ti káže aplikovať si i.v. injekciu sám doma? To nie je len tak ako si pichnúť inzulín, ak si nechceš prepichnúť žilu, narobiť si modriny a zaniesť do organizmu infekciu tak to neskúšaj.. Je to somarina, okrem toho ani lekárka sama sebe nepichne i.v. do žily, nie to ešte laik.
práveže doteraz mi ju podával brat ktorý vištudoval zdravotnú školu lenže teraz išiel na služobnú a neviem si ju aplikovať a doktoka mi to ukazovala a vedela že mám doma odbornú pomoc prosím napíš ako skúsim to
Alex, i.v. injekciu si rozhodne nemôžeš aplikovať sám, na to ani nepomysli. Na tieto injekcie budeš chodiť pravidelne k lekárke kde ti ju podá sestra.