Aplikovanie injekcie do žily

alex884

jasne ze nieje totiž to pichá mi atriance pretože mám veľké množstvo lymfoblastov to je typ bielej krvinky :( a cez voľné dni mi pichá iba v dobotu v nedeľu je pauza.som objednaný u tej doktorky aj na odber či sa zlepšilo a keď mi ešte predpíše tie injekcie do žily navrhnem tú kanylu

Mima.89

2 týždne ti každý deň brat pichá injekcie do žily?? Nie je to vymyslená téma, že nie? ...no ja nie som doktorka, neviem akú máš diagnózu, o aký liek vlastne ide. Musíš sa na také veci popýtať svojej doktorky. Nie ihlu tam nebudeš mať, už som ti to nižšie vysvetlila.

alex884

no veď to . a nevieš ešte ako dlho si budem musieť pichať tie injekcie lebo doktorka mi nepovedala pichám si už 2 týždne a chce mi zvíšiť dávku na 15 ml a keď budem mŤ tú kanylu tak nebudem mať ihlu v žile?

Mima.89

Dá sa to dať na predlaktie, tam to nevidno. :) A je to tenučné že o tom ani nevieš.. Mohol by si si aj sám, no musela by ťa pred tým poučiť ako dlho to máš vpichovať a musel by si dávať veľký pozor aby si si ju nepovytiahol zo žily von a tak isto aby si si nezaniesol infekciu. Zbehni za lekárkou rozhodne, ja som to naozaj pustila len tak do vetra, možno ti to vôbec nedajú. Hlavne si neskúšaj pichnúť nič do žily sám lebo by si ju nemusel trafiť a podať si liek úplne mimo, prípadne by si si ju mohol prepichnúť, narobiť modriny, a druhá vec že niekto má problém pichnúť sám sebe zo začiatku inzulín pod kožu, nie to ešte mieriť rovno do žily :D

alex884

aha to by bolo super lebo ruky ma už boleli každý deň mi to brat pichal bolí to :/ skúsim sa opýtať a to do tej hadičky by som si vpichoval sám ten roztok?

Mima.89

To ja som iba tak pustila do vetra, žeby ti možno dali chiraflexu keď chodíš na injekcie každý deň.. :) to neznamená že ti ju dajú, isto by ti to tvoja doktorka povedala. :) Ale keď ťa to zaujíma tak ono je to vlastne tentučká ihla v tenkej gumenej hadičke, keď sa pichne do žily, ihla sa z hadičky vytiahne a zostane ti tam len tá tenká hadička, cez ktorú sa potom aplikujú do žily lieky a teda sa nemusí žila napichovať každý deň nanovo. :)

alex884

aha a to si potom budem sama vpichovať injekcie ? a je to hrubá ihla? ďakujem za radi . ale nedá sa to dať do lakťovej jamky na zapastí každý uvidí