Sklamana zo zahranicia

Príspevok v téme: Sklamana zo zahranicia
modrinka

Po vysokej som si nasla pracu, celkom fajn ale kazdy neustale narazal na zahranicie, kazdy tam odchadzal, neustale reci ako sa tam clovek sam preveri, zosilnie, nadobudne skusenosti, znamosti atd atd. Az mi to bolo trapne ze ,,sedim,, doma.
No tak som tu a co teraz. To by som sa rada opytala tych ludi co to tak ospevovali.
Chodim do prace, varim si, upratujem, chodim na kruzok aby sa nepovedalo, udrziavam priatelske kontakty aby sa nepovedalo, zametam dvor ale to vsetko som robila aj na slovensku. tak hladam nejaky ten rozdiel, ze co je to tu take ,,uzasne,,.
ako taky robot som co si hovori ,,ano monika, si v zahranici a vedies spravny zivot,,. uz len splodit dieta, vychovat ho a odpracovat si roky do staroby.

Maoam

a vratit sa domov mozes predsa kedykolvek, ak by si tam nedokazala dlhodobejsie zit, vsetko je o kompromisoch, plusy-minusy, ale treba sa drzat pri zemi, realita proste nepusti

ja na bachorky o super krajinach moc neverim, kazda ma + aj -

ako 0vecka uz pisal, zalezi aj od toho, co robis, ak si sa dobre uplatnila v obore, tak fajn, to je super ;DD

Maoam

asi si mala ine ocakavania a realita ta dobehla

reci sa hovoria, chlieb sa je

v zahranici sa zije zivot ako vsade inde, kazda krajina ma plusy a minusy, nie si na inej planete, len v inom state

ak mas dobru pracu a dobry zivot, tak si najdi nieco, co ta posunie vpred, nieco 'dokazat' - sama pre seba ale...

ale tak fajn, ze si tam, skor vidim u teba 'sklamanie' z toho, ze si si predstavovala neviem co bohvieco a realita je vsednejsia ako si si myslela...

nepocuvaj druhych, ono je fajn vypocut si nazory, ja mam znamych v tolkych krajinach, lenze ti, ktori tam ziju vela rokov (8-10 a viac) - kazdy jeden nasiel plusy, minusy, ide o to, aky zivot tam vedies ty

vzdy mozes ist do skoly, zmenit pracu atd., mozes sa proste vyvijat

zivot je vsade zivot - kdekolvek budes, akurat ina mentalita, ine zakony, iny system

neviem, kde si, ale tak snad sa nemas az tak zle

0vecka

vyrok ze v zahranici je to lepsie je asi ako ze je lepsie auto ako bicykel. Velmi zalezi na tom co robis a do akej krajiny ides. Napr nejaky ITckar co ma v BA 1600 v hrubom a maka jak divy by mal na to asi iny nazor ak by mu ponukli 5000 a odrobil by si 8h a potom mu padla navyse by dostal viac dovolenky. Ak ale robis v nejakom obore o ktory nieje moc zaujem tak namiesto 1000 v BA mozes dostat 2000 v UK a to sa fakt neoplati...

Inaq naco si tam sla? to sisi nic nespocitala pri odchode ze ako to bude?

sweater.

neda sa mi nepovedat aka si hlupucka. preco robis veci ktore chcu druhy a ne ty sama? takto stastie nenajdes... sama niekde vo vnutry citis ze je nieco zle, ale aj tak s tym nic nerobis. ta posledna veta ma uplne odrovnala, ano presne rob veci tak ako sa od teba ocakavaju aj ked su proti tvojej voli, pretoze to tak predsa robia vsetci, tak to ma predsa byt... je mi smutno z ludi ako ty, a to ze ich chodi po svete dost. ale uprimne ti zelam aby si si to uvedomila a skusila zit zivot po akom ty tuzis a nie taky co vidis v okoli a televizore.