Ako je to so sliepkami a vajcami?

Príspevok v téme: Ako je to so sliepkami a vajcami?
henria7890

Ospravedlňujem sa za túto tému, ale nikde neviem nájsť odpoveď, tak dúfam že aspoň tu sa nájde niekto problematiky znalý :)) Slepačie vajce je vlastne produkt slepačej ovulácie, tak ako u ľudí, v akých intervaloch sa vytvárajú?? Teda ak kohút neoplodní sliepku, sliepka znesie vajce neoplodnené, ak ju oplodní, znesie vajce oplodnené, prečo sa ale sliepkam musia každý deň vajcia odoberať? Čítala som, že preto, lebo inak yb si nane po čase sadla, ale to napríklad aj keď u seba nemá kohúta? Vtedy tie vajce predsa nemôžu byť oplodnené a sliepka si nemôže myslieť, že bude mať kuriatka :))))

Tyna_Mal

Ide o to, že sliepky sedí na vajciach a neznáša. Robia to aj sliepky, ktoré nemajú kohúta, preto sa im vajcia odoberajú. My tiež nemáme kohúta. Kurčatá nechcem, tak mi to príde zbytočne kŕmenie hladného krku, z ktorého nič nie je :-D. Sliepkam sypeme kvalitné kŕmenie, ktoré objednávame z www.energyshobby.sk a dávame im trávu a vajíčka majú výborná :-).

cokovajce

Keď deti dostanú na Mikuláša čokoládové vajíčka, povedzte im že sliepky občas vyrábajú aj čokoládové vajíčka. Zvlášť na Mikuláša.

mate59

zistit sa to nedá,až v liahni po určitom čase, keď vajce presvietiš, uvidíš, či sa vyvíja plod,alebo nie.Tie neoplodnené hned vyhoď.