Som psychopat? (resp. dopad šikany z detstva.. )

Príspevok v téme: Som psychopat? (resp. dopad šikany z detstva.. )
slave27x

Ani neviem či tuto temu vytvaram preto, aby mi niekto pomohol, skôr som zvedavý na názory druhých k mojmu príbehu..začnem asi takto..problem vznikol na zakladnej škole, prvych 7 rocnikov som chodil na jednu ZS,kde som mal dobre známky,7.my rocnik sa to pokazilo a rodicia obvinovali ucitelov a tak ma premiestnili na inu skolu..co bola obrovska chyba..v tom čase,ako dieta, som sa o seba vobec nestaral..vela som jedol,mal som nadvahu,nestaral som sa o svoj vzhlad,neraz som chodil aj cely tyzden v jednej mikine do skoly,atd..nebol som prijaty hlavne zenskym osadenstvom triedy..neviem ani preco,ale uz prve dni mi davali najavo,ze som hnusny,skaredy,co sa postupne stupnovalo..kazdy den som pocul od spoluziacok posmesky,reagovali na mna slovami "fuj,hovno,humusak.." a pod.. doteraz to mam zivo pred ocami..vrcholilo to tak,ze mi pred ocami zobrali prezuvky a hodili ich do kosa s poznamkou "fuj ja som sa dotkla jeho botasiek" a vsetky dievcata nato reagovali stylom "bleee"..neraz mi do oci hovorili,ze som hnusny,skaredy,ze si nikdy nikoho nenajdem..ked som odpovedal,vsetky dievcata sa zo mna smiali, ked sa ma nejaka dotkla sla si umyt ruky,a pod.. bolo to fakt hrozne..a vsetko robili UPLNE BEZDOVODNE..v deviatom rocniku som sa preto zacal absolutne nenavidiet,zacal som si rezat tvar pri pohlade do zrkadla,trpel som strasnymi depresiami..na strednej sa mi vsak zivot troska zmenil..troska som dospel,dal som sa dokopy a zacal som sa o seba starat...zacal som chodit na box,cvicit,behat,v druhom-tretom rocniku som cital aj dost psychologickych knih, nabral som dost sebavedomia, aj vzhladovo som sa neuveritelne zmenil,zacal som chodit na prve akcie,atd. kde som spoznaval dievcata..a tam to cele zacalo..do prveho vztahu som vklzol v 16tich,ani neviem prečo,asi som to chcel vyskusat...islo o to ze uz tam som si uvedomoval, ze k nej nepocitujem ziadne city,naklonnost..miloval som,ked som videl,ze je na mna naviazana a mozem si s nou robit co chcem..ale to som si v tej dobe este neuvedomoval..skratim to..mam uz 27 rokov a od tej doby som prestriedal dost velky pocet vztahov,vsetky skoncili tym,ze som ich ukoncil ja tak,aby ta druha osoba trpela..uz na strednej som zistoval, ze ma to vlastne bavi, ked sa do mna zena zamiluje a mozem ju psychicky deptať..na taketo veci som mal asi aj psychicke predpoklady (obaja rodicia boli psychologovia) postupne som si z toho spravil ako keby taku manipulacnu hru, vyhliadol som si "obet",tu som takticky namotal najviac ako sa dalo,ked som v jej ociach zo seba spravil dokonaleho citliveho chlapa,hladal som dovody na hadku,konflikt alebo rozchod.. a prave ta situacia,ked som videl,ako sa ta zena pre mna trapi,ako ma chce, ale ja som NAD NOU ma ukaja asi tak,ako niekoho prava laska..v jednom pripade to vyvrcholilo tym,ze jedna z nich skoncila na psychiatrii .. (s nou som bol rok a pol a planovali sme buducnost,deti..)..viem,ze to nie je spravne,uvedomujem si svoju poruchu..ale proste ja uz NEDOKAZEM REALNE ANI MAT ZENU RAD,nie to este milovat.. a to,ked sa pre mna zena trapi a je na mne extremne zavisla ma ukaja.. ani neviem,či hladam radu .. alebo som sa chcel len vyrozpravat a pocut vase nazory..lebo svoje podvedomie z detstva asi nezmenim, fakt to bola pre mna silna rana..

Lori1235

Toto nieje psychopatia len kompenzacia
Dievcata ti ublizovali a ty teraz ublizujes im
Mal by si sa zamysliet ci niesi gay

Araňaaaaaaaaaaa

Slave - keby si bol takymto sposobom, ako si tu napisal (aj ked je to uz stara tema, ale dufam, ze sa ozves), ublizil niektorej z tych svin, co ta na zakladnej sikanovali, zagratulovala by som ti a povedala by som, palec hore za krasnu pomstu, naozaj :) Ale ty ublizujes niekomu, kto nikdy neublizil tebe. NIE JE ZENA AKO ZENA, nie je muz ako muz a nie je clovek ako clovek, ale toto sa nam, ako osobam mnohokrat inymi sklamanym, zneuzitym a odkopnutym, ktorym sa dost ublizovalo, tazko chape. No napriek tomu si myslim, ze nebolo spravne ublizovat takym zenam, ktore nikdy neublizili tebe. Takze bud ublizit tym, ktore ublizili tebe, alebo sa jednoducho tesit, ze tie mrchy uz z tvojho zivota zmizli a ze tam uz nie su a k ostatnym zenam sa spravat tak, ako sa spravaju ony k tebe. Cize co dostavas, to aj davaj. Co dostavas od dobrej Zuzanky, to dobrej Zuzanke aj davaj, co dostavas od dobrej Moniky, to dobrej Monike aj davaj a ak si od zlej Dory na zakladnej bol sikanovany, mozes jej to napriklad kdesi na stretavke vratit aj s urokom - to bude to prave orechove, to bude to spravne, to bude ta najvacsia radost z pomsty. Ublizit tomu, kto v minulosti ublizil tebe. Mozes prist napriklad na stretavku, ktora bude v lete, rozopnut si tam koselu s kratkymi rukavmi a ukazat odhalene krasne brusko s tehlickami, sproste baby ignorovat a bavit sa len s chalanmi, obcas sa na nejaku vyzyvavym pohladom pozriet, pozriet sa na niektoru z nich provokacnym pohladom alfa samca, ale ked sa priblizi k tebe, zvrtnut sa, otocit sa a nebavit sa s nou, ignorovat kazde slovo, ktore ti povie... Ale nikdy neublizuj takym zenam, ktore neublizili tebe. Lebo ak ti osud posle do cesty cloveka, ktory prichadza naozaj s dobrym umyslom a ublizit ti nechce, cize ti posle do cesty zenu, ktora ta naozaj uprimne lubi, tak ti tym vlastne osud ukazuje, ze predsa existuju aj ine zeny na svete ako tie zle, ktore ta v skole sikanovali. Slave - mas uz svoje roky, coskoro nadide cas ozenit sa a zalozit si rodinu. Ak sa vsak k zene, s ktorou splodis dieta, budes chovat takto hnusne, tak ona vezme dieta a odide od teba a potom si uz neuvidis ani vlastneho potomka vyrastat, zostanes raz a navzdy len a len sam. Keby si bol mal na ZS moznost vyberu (ze by boli tvoji rodicia v tomto smere benevolentnejsi), ci zostanes na tej skole, kde ta sikanuju, alebo prestupis na inu, bol by si zostal? Asi nie, ze? No vidis - a rovnako zareaguje zena, ktorej bezdovodne ublizujes, hoci ona sama nikdy neublizila tebe. Ze zo vztahu, v ktorom sa neciti dobre, odide. Ja som uz nie raz dala napriklad v praci vypoved, lebo som sa tam necitila dobre. Napriklad raz ma kolega sikanoval, najskor som sa mu velmi krutym sposobom pomstila a potom som sa vitazoslavne zatvarila, ked som davala vypoved. Ale neublizovala som takym ludom, ktori nikdy neublizili mne. Viem, ze sa za tento prispevok bude vela ludi do mna navazat a mozno sem nejaky zlodej, ci vrah, alebo hnusny intrigan a klamar, ktory uz mnohych velmi sikovnych a mudrych ludi zo strachu z konkurencie ohovarackami znicil, napise, ze ludom treba odpustat.
A rovnako sa moze stat, ze ten, kto je naozaj psychicky chory, nazve na tomto fore psychicky najsilnejsieho a najzdravsieho cloveka chorym.

michael067

Nie si psychopat si "normálny" človek ktorý je v tejto spoločnosti ŽIADANÝ.
Ak toto svoju schopnosť využiješ a to budeš využívať druhých vo svoj prospech a nebudeš sa dívať na nikoho iného budeš sa mať UŽASNE.
Ešte ak ti to spôsobuje radosť.
Nebojuj proti tomu zmier sa stým.

Si to čo z teba spoločnosť vychovala ak to niekomu vadí povedz nech sa ide sťažovať za tými ktorý ti robili to čo si opísal keď si chodil do školy a z toho vyplývajúce tvoje správanie.

Aj keď neviem prečo si sa o seba nestaral tam zas može byť chyba na tvojej strane to že si sa o seba nestaral vyústilo do šikany z ich strany: "

7.my rocnik sa to pokazilo a rodicia obvinovali ucitelov a tak ma premiestnili na inu skolu..co bola obrovska chyba..v tom čase,ako dieta, som sa o seba vobec nestaral..vela som jedol,mal som nadvahu,nestaral som sa o svoj vzhlad,neraz som chodil aj cely tyzden v jednej mikine do skoly"
Prečo sa to 7 ročník pokazilo?

adr1a.

Zaujimalo by ma ako tento Slave napokon skoncil a ako sa ma. Presne podobny pripad poznam. A ten muz narazil na rovnaky protipol. Prvy raz v zivote sa skutocne zalubil a miloval (bol vtedy prave vo veku ako tento tu co to vtedy napisal). A ona mu urobila to iste, co on robil uz tolkokrat predtym inym zenam. Zlomila mu srdce, skoncil ako psychicka troska a odvtedy je to s nim dost zle. Trva to uz iste roky a je uplne sam. Opusteny izolovany. A ona?) Zije naplno dari sa jej. On je troska a ona rozkvita) to su tie zivotne paradoxy. Kto s cim zachadza tak s tym aj.....

Dark Matter

Dost mě to zaujalo! Máme opravdu podobný životopis! Taky jsem zrovna dostal myšlenku, že bych si mohl na internetu ověřit jestli jsem opravdu psychopat jak jsem se kvůli obrovské hromadě věcí domníval... Já bych řekl, že máš nějakou sexuální psychopatii... Taky jsem měl podobný problém s holkama po té "šikaně" ze základky.. To spíše se mi znechutili všichni lidi po tom co na mě spolužáci vymýšleli "mučící taktiky" atd... Taky jsem se dal do hromady (taky jsem byl v mládí tlustý) a začal jsem posilovat 3krát týdně a jsem úplně jiný! Teď když vidím někoho kdo vyvolává násílí kvůli ničemu tak mu mám chuť položit otevřenou čelist na patník a dupnout mu na hlavu, aby ho to přešlo... Hlavně si myslím, že jsem se hodně mentálně vyvinul a nedokážu se bavit s každým, protože většina lidí jsou strašně hloupí...

deny19

cau, ja mam ego v poriadku, mne moze prist smiesne cokolvek, ja na tom nevidim nic egoisticke, ani to nebolo mojim zamerom, ani to nerobim vo svojom zivote, len mi to pride naivne, ano a trocha usmevne. v inych prispevkoch spominam, ze pravo vyjadrit sa mysliet si podla seba moze kazdy, ze nevedomost je normalna a vycitat ju niekomu je nezmysel. nemozeme kazdy byt dobry v kazdej oblasti. napr ty by si mi zase mohla poradit nieco v com sa vyznas ty,je toho vela co neviem. tak citaj aj to, nie len to co chces vidiet.

deny19

je to naozaj jednoduche pochopit, predstavte si vas a dospeleho muza, vzpieraca. myslite, ze bude rozdiel v tom ako nalozite s cinkou vy a vzpierac? no, bude v tom rozdiel, pretoze ste kazdy iny, co sa tyka stavby tela, vahy, sily, skusenosti. zlomi vas ta cinka jak steblo travy, zatial co on ju lahko zdvihne. potom pride niekto a zacne vam hovorit, ze ste slaboch, nebudu vas chapat-ako je mozne, ze ste nebol schopny zdvihnut cinku ako vzpierac? kazdy sme iny, co do ludskej psychiky, asi ani nemusim pisat, vychova ina, prostredie ine, geny ine, socialne vplyvy ine, temperamnet iny, prah psych.bolesti pri sikane iny atd... radsej hladajte spolcneho menovatela, medzi vami a takym psychopatom a ten je-plna pricetnost. tak ako aj vy, tak aj psychopat je plne pricetny, vie co robi ked kona zlo a na tom by sa mohlo zacat stavat, je to deviza. v tom napriklad maju beznadej schizofrenici, psychotici-ti nie su pricetni, v nestabilizovanom stave si nemozu nic uvedomit a preto ani nijak so svojim problemom nalozit. psychopat nie je psychotik, nespada to pod psychoticke ochorenia, takze si uvedomit moze a nasledne nieco s tym robit, otazka je to ale zase diskutabilna, nakolko prognozna znie ako bolo spomenute-neliecitelne, ale moze sa aj psychopatickej osobnosti akyoby nastavit zivotny styl tak, aby nasledky jeho cinov boli co najmenej nicive...ale o tom nabuduce :D