Riesenie financii vo vztahu

Príspevok v téme: Riesenie financii vo vztahu
katuska25

Dobry den, mam 25 rokov, priatel 27, obaja mame pracu, zijem s partnerom v jednej domacnosti dva roky. Financie mame zadelene nasledovne: priatel plati najomne cca 120 eur ja platim veci co sa tykaju chodu domacnosti (jedlo, cistiace prostriedky atd) plus nam vypomahaju obcas rodicia. Aj napriek tomu chce odo mna uhradit polovicu najmu. Je to podla vas ferove? ved tolko ako on minie na najom ja miniem na chod domacnosti priblizne - ved si uz len vezmite co clovek necha v obchode za jeden chlieb, maslo, nejaku sladkost, cibulu, zemiaky a podobne .... nechcem sa kvoli tomu hadat ale myslim ze prispievame do spolocnej domacnosti cca rovnako a riesit ci niekto da o 5 alebo 10 eur viac mi pride trosku pritiahnute za vlasy... som len zvedava na vase nazory...diky

katuska25

Nebyvam s nim preto lebo nemam kde, byvam s nim preto lebo chcem byt s nim vecer, navarim kym pride domov, upracem byt... takze neni to o tom ze nemam kde byvat... on na zaciatku povedal ze nemusim platit najomne a ja som sa chcela revansovat tym ze budem kupovat tieto ostatne veci z vlastneho aby nemal pocit ze som tam len darmozrac, ale v poslednom case mi to neustale vycita...

phoe

Predpokladám že on zje viac ako ty. Tak plat pol nájmu, a potraviny si kupuj sama, nevar mu, nenakupuj, neper, neupratuj po nom.

lilyiankaa

na to, že spolu bývate dva roky, tak je to dosť zvláštne, keď od teba partner vyžaduje ešte aj polovicu nájmu ..veď preboha spolu chodíte a nie si len nejaká cudzia osoba v byte .. ako už písala dadula, plať mu polovicu nájmu, ale on nech platí polovicu na chod domácnosti ... odo mňa toto priateľ nikdy nechcel, on platí nájom plus poplatky s tým spojené a ešte veľakrát aj jedlo a čistiace prostriedky a nikdy mi na to nepovedal ani pol slova ..

Dadula56

Zacni prispievat polovicou na najom s tym, ze sa budu zbierat bloky z potravin, drogerie a inych spolocnych zalezitosti a na konci mesiaca sa to predeli dvoma a vrati ti. Naozaj si netreba hadanim sa o 10 eur nicit vztah, nech je to teda vsetko korektne zdokumenatovane a nikto nemusi mat pocit krivdy.
Plus zalezi aj od toho, koho je ten byt. Lebo ak sa plati len najom znamena to, ze je asi priatelov...treba prihliadnut aj na to, ze keby si zila v podnajme za izbu das 200 eur sama a budes tam s dalsimi ludmi(aspon teda v BA to tak je). Tym myslim, ze mu treba pripisat k dobru aj to, ze tam byvas len za najom.